En utflykt är alltid uppskattat av både stora och små. Det är oftast inte själva längden på avstånden hemifrån, som spelar den största rollen, bara att komma iväg är skönt. Om du har lust att hitta på något trevligt tillsammans med någon du tycker om, eller om du vill ta dig lite välförtjänt egentid kan du läsa vidare här och få tips på bra utflykter!

Om man ska åka på utflykt kan man givetvis ta sig runt med kollektivtrafik, men det kan vara klurigt och besvärligt att behöva passa tider, särskilt om man har barn med sig. Du kan med fördel hyra bil om du vill vara säker på att du får en riktigt trevlig utflykt, det går ofta att hyra några timmar eller en hel dag. Att hyra bil behöver inte vara särskilt dyrt eftersom det finns många olika typer av biluthyrningar, ett exempel som är både billigt och smidigt är att hyra bil från privatpersoner. Men nu över till tips på roliga aktiviteter.

1.Gör något bra för miljön och ha kul samtidigt
Packa en matsäck med lite goda smörgåsar och varm choklad. Boka en hyrbil och hämta enkelt upp bilen. Kör sedan iväg till en skog. Ta med er varsin påse. Nu kan barnen plocka allt som inte hör hemma i skogen såsom skräp och plast. När ni kommer hem kan ni klistra sakerna på papper som blir till fina tavlor.

2.Öland
Sveriges näst största ö har en hel del att erbjuda. Är det sommar så bör du inte glömma att ta med dig badkläderna. Det finns nämligen många fina stränder runt hela Öland. Du kör enkelt över bron gratis från Kalmar och kommer på nolltid till Öland.

3.Gotland
Är Sveriges största ö och skiljer sig väldigt mycket från Öland. Gotland bjuder på både sol och strand men även en hel del kulturella upplevelser, som ringmuren i Visby, bara för att nämna en av dem. Det finns dock inte en bro till Gotland, utan man tar i stället en färja från Nynäshamn, du kan enkelt ta bilen med på färjan.

4.Natursköna vägar
Sök fram natursköna vägar. Om du inte vill åka till en specifik destination kan du låta själva resan vara huvudattraktionen. Varför inte söka fram en särskilt naturskön väg och ta med lite gott att äta och dricka i bilen.

5.Glasriket
Om du tycker om konst och kultur är glasriket i Småland ett besök värt. Ett område med många glasblåsare, som ofta har tillhörande butiker, där man kan proviantera och hitta riktigt fina saker.