2021 är Friluftslivets år. Sedan pandemin bröt ut har intresset för friluftsliv exploderat. För den som vill göra sitt år till friluftslivets år startar nu Friluftsfrämjandet maraton-kampanjen Veckans Äventyr. Ett äventyr i veckan skickas ut till dem som signar upp och de får massor av inspiration – vecka efter vecka, hela året.
Anmäl dig till Veckans äventyr HÄR! 

Bilden ovan; Spännande reflexvandring. Fotograf: Niclas Vestefjell 

–”För Friluftsfrämjandet är egentligen varje år friluftslivets år, så ingen är nöjdare än vi att i samband med denna satsning dela med oss av allt vi kan för mer tid i naturen. Vi firar Friluftslivets år med kampanjen Veckans äventyr där vi skickar ut Veckans äventyr, direkt i mejlkorgen, en gång i veckan. Dessutom får du utmaningar, tips och inspiration till att få in lite mer friluftsliv och äventyr i vardagen, ensam eller tillsammans med andra, stora som små. Veckans äventyr är en chans för dig att göra 2021 till Friluftslivets år du med”, säger Cajsa Rännar, redaktör för Friluftsfrämjandets Veckans äventyr.


Cajsa Rännar, chefredaktör Magasin Friluftsliv. Fotograf: Abraham Engelmark

–”Efter det gångna året som helt präglats av covid-19, och som fört med sig ett superintresse för friluftsliv kan man tro att det är med detta som bakgrund man bestämt att 2021 är Friluftslivets år. Ett sådant sammanträffande hade ingen kunnat föreställa sig när satsningen spikades, för många år sedan . Men friluftslivet har kanske aldrig varit så viktigt som just nu. Naturen förlänger våra vardagsrum och ger oss ett tryggt livsrum för stillsamma stunder, för vandrande möten, för motion och för lek. När naturen nu behövs mer än någonsin, tar vi på oss uppdraget att visa ännu fler vägen dit. Veckans äventyr är en del av det, och vi hoppas att många hakar på”, säger Cajsa Rännar.

Saft på stormkök i vintern. Fotograf: Niclas Vestefjell


OM Friluftsfrämjandet

Friluftsfrämjandet är en demokratisk, partipolitiskt och religiöst obunden, ideell organisation som genom friluftsliv verkar för folkhälsa, livsglädje och respekt för naturen. Med över 108 000 medlemmar är Friluftsfrämjandets Sveriges största friluftsorganisation.

Friluftsfrämjandet är en demokratisk, partipolitiskt och religiöst obunden ideell organisation som genom friluftsliv verkar för folkhälsa, livsglädje och respekt för naturen.  I 128 år har vi värnat allemansrätten och främjat friluftslivet. Vi skapar roliga, trygga och lärorika äventyr – på fjället, vattnet, snön, isen och i skogen. Året runt och för alla. Med över 108 000 medlemmar, 7 000 ledare, 300 lokalavdelningar, verksamhet i 500 förskolor och skolor, och skidskola i 80 skidbackar är Friluftsfrämjandet Sveriges största friluftsorganisation. De friluftsgrenar som Friluftsfrämjandet främst skapar äventyr/aktiviteter inom är: fjällvandring och -tur, kajak, kanadensare, klättring, långfärdsskridsko, längdskidor, mountainbike, naturparkour, skidor utför (inkl. snowboard), Skogsmulle och skogens värld, vandring (lågland) samt Vildmarksäventyr. Friluftsfrämjandet äger Skogsmulle® samt I Ur och Skur®.

Läs mer om Friluftsfrämjandet på deras hemsida HÄR!