Investerar i padel, nya cykelleder och klätterparker i Åre och Sälen.

Sedan flera år tillbaka efterfrågar fler och fler en aktiv semester i fjällen även på sommarhalvåret: enligt en ny rapport från Visit Sweden förväntas 3,7 miljoner svenskar att semestra inom landet 2021. Med bara fyra månader kvar till sommaren är det många som börjar planera semestern i Sverige och Norge. SkiStar gör nu flera investeringar i den skandinaviska fjällvärlden för att möta gästernas efterfrågan på en aktiv sommarsemester i den fantastiska fjällmiljön.

På SkiStar vill vi främja en aktiv livsstil och naturupplevelser och att umgås på semestern tillsammans med familj och vänner även på sommaren. Med SkiStar Sports & Adventures tar vi sommarsemestern och barmarkssäsongen till nästa nivå och erbjuder fler nyheter och aktiviteter där du som gäst kan aktivera dig på ett lustfyllt sätt tillsammans med nära och kära och samtidigt kunna bo bra och äta bra med den fantastiska fjällmiljön i centrum, säger Stefan Sjöstrand, vd för SkiStar AB.

SkiStar Sports & Adventures erbjuder ett grundutbud av aktiviteter med en padellektion eller en löptur på fjället, där gästen sedan kan fortsätta med ett äventyr i höghöjdsbanan eller lek i pumptrackbanan för att avsluta med en cykeltur. För barnen är självklart även Valle med i sommartappning med fokus på lärande och rörelseglädje i naturen på Valle Kids Club. När aktiviteterna är avklarade kan den som vill varva ner med lite massage eller ett dopp i poolen för att sedan sova gott på SkiStars premiumboende SkiStar Lodge eller i en egen stuga.

Nya satsningar i Åre, Sälen och Trysil

Sedan tidigare finns redan ett utbud av sommaraktiviteter på SkiStars samtliga destinationer men nu utökas satsningarna i framförallt Åre, Sälen och Trysil som steg ett och inför nästa säsong även i Vemdalen och Hemsedal:

Cykling:
I både Sälen och Åre tar SkiStar cyklingen till nästa nivå genom fler nya Trailleder i Lindvallen och Björnen. I Sälen byggs en Pumptrack på en yta på totalt 700 kvm som är en kort slinga med gupp och svängar. I Trysil finns sedan tidigare den populära Trysil Bike Arena och även en ny Pumptrack kommer att utvecklas, som förväntas bli 2600 kvm och Norges största Pumptrack.

En s k Skills Area (ett övningsområde där man tränar t ex hopp, kurvor och balas) finns sedan tidigare i både Åre-Björnen och i Trysil Bike Arena.

Down Hill-leder som går nerför fjället och kräver ett Liftpass för att ta sig upp finns både i Åre, Trysil och Sälen sedan tidigare. I Åre utvecklas fler leder till sommaren och Fjellexpressen i Trysil kommer att få en cykelhållare för smidigare transport upp på fjället med fördubblad kapacitet.

Cross country: mountainbike på stigar och skogsvägar finns också sedan tidigare på samtliga destinationer.

Klätterpark (Höghöjdsbana): I Sälen – Lindvallen och Åre-Björnen kommer SkiStar att bjuda på riktigt spännande nyheter bland trädtopparna med nya klätterparker: höghöjdsbanor och ziplines som kombinerar klättring, lek och äventyr. I Trysil finns sedan tidigare Trysil Klatrepark.

Padel: I Sälen byggs 2 stycken dubbelbanor utomhus i Lindvallen med utsikt över fjället.

Äventyrsgolf: I Sälen byggs en 9-hålsbana i Lindvallen. I Trysil finns en fin bana i och med Trysilfjellets Minigolfbane.

Fjällvandring och Löpning: Med SkiStars stolliftar nås ett stort utbud av varierade leder på fjället att utforska för både för nybörjare och de lite mer rutinerade. Digital information och kartmaterial kommer att utvecklas som startar på toppen av fjället. I Åre utvecklas leder, skyltning och rastplatser.

Guidning och uthyrning: På SkiStar destinationer kommer det att finnas ett brett utbud av cykling, fjällvandring och löpning. SkiStars utveckling inom området guide fokuserar på bokningsbara guider Inom cykling, löpning eller fjällvandring. Uthyrning av cykelprodukter, vandringsutrustning och sportartiklar kommer också att utvecklas.

Mer fakta om SkiStar Sports & Adventures

För de små barnen i åldern 4-6 och 7-9 år introduceras Valle Kids Club; rörelseglädje, lärande och upplevelserika aktiviteter med Valle i nya sportkläder i samspel med naturen med fokus på hälsa, miljö och socialt ansvar. För 8-15-åringarna erbjuds t ex Teen Camp Bike; fartfylld cykling i alla dess former.

Active Life är för dig som reser utan barn vill unna dig det lilla extra och verkligen ta hand om dig själv och ditt resesällskap med premiumboende och god mat, SPA, golf och aktiva fjällupplevelser.

Camps är unika paketeringar där vi tillsammans med våra ambassadörer vill inspirera till att vistas i den fina fjällmiljön, rörelseglädje och aktiviteter tillsammans i kombination med avkoppling och god mat. Exempel på camps är Cykelhelg för tjejer i Åre, Trail Run Weekend i Sälen och Livsnjutarhelg för tjejer i Sälen. Camperna har tagits fram av och leds av SkiStars ambassadörer systrarna Kallur, paren Maria Pietilä Holmner och Hans Olsson samt längdskidåkarparet Emil och Anna Jönsson Haag.

I dagsläget kan bokning av boende göras på skistar.com. Under mars planeras produkter, camps och aktiviteter att bli bokningsbara.

RELEVANTA LÄNKAR  (Öppnas i ett nytt fönster)

info