Känner du ibland att du skulle vilja bli bättre på att faktiskt göra allt det där du går och drömmer om? Kanske är det att hoppa fallskärm, uppleva Amazonas djungel, eller bestiga Kebnekaise. Oavsett vilka upplevelser som snurrar i ditt huvud, kan det vara svårt att ta tag i önskemålen. Särskilt när vardagen rullar på och det känns som att alla dagliga bestyr är mer än tillräckligt att hålla koll på.

Men, låt inte vardagens bestyr stoppa dig. För visst skulle det bli så mycket roligare om dagarna inte kändes så förutsägbara? För att inte tala om hur fint det känns när man äntligen checkar av något från sin bucket list.

Skriv en bucket list
På tal om bucket list, så kan just det vara startskottet på en mer upplevelserik agenda. Att faktisk sätta sig och skriva ner allt det där man vill uppleva någon gång i livet. Genom att få det definierat, och kanske brutet ner i mindre delmål, känns det plötsligt mer konkret och därmed lättare att genomföra.

Men, det är inte alltid det lättaste att veta helt konkret vad man faktiskt skulle vilja göra. Kanske är det snarare en känsla av att du behöver en lite mer ombytlig tillvaro, eller att det skulle vara kul att prova på något helt nytt – att få in lite mer äventyr i vardagen, helt enkelt.

Hitta inspiration till upplevelser
För dig som tvekar på vad som ska stå på din bucket list vill vi slå ett slag för att kasta dig in i utmaningen, och våga prova en rad olika upplevelser. Så kan du hitta vad som är din grej på vägen, och samtidigt få in fler upplevelser i vardagen. Två flugor i en smäll, så att säga. Vad sägs om att exempelvis gå på whiskyprovning, få nya kunskaper med en överlevnadskurs, tävla i ett fartfyllt folkrace eller kanske gå en målerikurs? Ännu mer inspiration till spännande upplevelser hittar du på Truestory.se.

Och ett extra hett tips till dig som inte vet i vilken ände av upplevelsevärlden du ska börja, varför inte dela in dina kommande upplevelser efter olika kategorier? Det kan vara adrenalin, smakupplevelser, övernattningar, naturupplevelser, eller upplevelser på temat spa- och wellness, för att bara nämna några.

En annan möjlighet är att basera dina nästa upplevelser på geografisk plats, för att göra det enklare för just dig att kunna uppleva mer i vardagen. Så att det inte krävs lika mycket planering innan det kan genomföras. Kanske är det upplevelser i Stockholm, Skåne, Jämtland, eller någon helt annan del av vårt avlånga land som fungerar bäst för dig.

Uppleva nya saker tillsammans
Något som kan göra det ännu lättare att ta tag i det man drömmer om, är att få med en vapendragare på vägen. Att uppleva nya saker tillsammans med någon är, om möjligt, en ännu starkare upplevelse. Så varför inte passa på att ge bort en upplevelse för två till någon du håller kär? Du hittar en massa tips på olika upplevelsepresenter här.

Få det gjort – upplev mer
Med det sagt hoppas vi att det kommer bli lättare för dig att få in mer spänning i vardagen – och att du fått insikt i att det inte behöver vara så svårt, eller något stort, för den delen. De bästa upplevelserna är ju trots allt de som faktiskt blir av, stora som små, eller hur? Så grabba tag i närmaste papper och penna, pränta ner dina upplevelseidéer, vilken typ av upplevelser du är nyfiken på, och kanske vem du gärna skulle ha med på din nästa upplevelse. Svårare än så behöver det inte vara att få in mer äventyr i vardagen. Nu kör vi!