Idag (den 11 mars 2021), öppnar Dacia ett nytt kapitel i sin historia med lanseringen av Dacia Spring, varumärkets första 100% elbil. Dacia, som ingår i Groupe Renault-koncernen, drar nytta av den unika kunskap och erfarenhet som företaget och Renault-Nissan-Mitsubishi Alliansen bidragit med, pionjärer inom elektrisk mobilitet i över 10 år.

Dacia Spring är en r-EV-olution!
Det är den mest prisvärda elbilen i Europa, vilket gör elektrisk mobilitet tillgänglig för fler människor och inom fler användningsområden. Modellen är huvudsakligen en stadsbil med SUV-look och uppfyller flertalet kundbehov till ett oslagbart pris. Den har gott om plats för 4 vuxna och en räckvidd på 230 km WLTP (305 km WLPT City)

Dacia Spring Electric – Dacias elektriska revolution

Dacia Spring är anpassad till helt nya typer av transporter i stadsmiljö och kommer i tre olika versioner (beroende på marknad);

1. En version för privatkund
2. En version för biluthyrningsföretag och bildelningsflottor till ett oslagbart pris.
3. Från 2022 kommer N1-versionen, Dacia Spring Cargo med ett stort lastutrymme. Utan baksäte och ett bagageutrymme på 1100 liter och en nyttolast på 325 kg, perfekt för hantverkare och sista milen-leveranser in till staden.

Dacia Spring erbjuds till ett pris från 16.990 Euro i Frankrike. I Sverige är priser och lanseringsdatum ej fastställda ännu.

OM Renault Nordic AB
Renault Nordic AB är ett helägt dotterbolag till Groupe Renault, som startade 2007 i Norden. Groupe Renault har lång historia och traditioner bakåt i tiden, från 1898. Sedan den 1/1-2008 distribuerar Renault Nordic AB personbilar, lätta transportbilar, reservdelar och service efter köpet med egen operativ verksamhet. Återförsäljarnätverket är starkt med över 160 Renault återförsäljare som sammanlagt har över 350 försäljningsställen och serviceverkstäder spridda över hela Norden. Tillsammans erbjuder de service och reservdelar för omkring 400 000 Renaultägare.

RELEVANTA LÄNKAR  (Öppnas i ett nytt fönster)
Renault Nordic AB (Sverige)
Personbilar
Transportbilar