ARK56 är ett nätverk av leder i Biosfärområde Blekinge Arkipelag, utsett av UNESCO för sina unika natur- och kulturvärden. Du väljer själv om du vill uppleva natur och kultur till fots, med cykel, i kajak eller med båt. 13 nav knyter samman lederna och erbjuder mat, boende och upplevelser. Vid naven kan du ofta byta färdsätt – hoppa på skärgårdstrafiken, hyra en cykel eller kajak eller snöra kängorna och vandra vidare.

Fotograf; Jacob Zockerman 

Upptäcka, upplev och utforska unik natur och rik kultur här längs den 56:e breddgraden, där ängarna och skogen möter havet. Ta dig ut en stund, eller en vecka. Till nästa nav, eller runt en holme. Utmana dig själv, eller sakta ned och njut.

Information om boende, uthyrning av kajak och cykel, restauranger, naturupplevelser, kulturhistoria och en massa annat hittar du i appen.

ARK56 leder genom biosfärområdet Blekinge Arkipelag, ett område av varierade upplevelser i oexploaterad natur och ett välbevarat kulturlandskap. Biosfärområden utses av FN-organet Unesco och är modellområden för hållbar utveckling där det finns unika kultur- och naturvärden. Det finns 686 biosfärområden i världen, och fem i Sverige.

RELEVANTA LÄNKAR  (Öppnas i ett nytt fönster)
ARK56
Blekinge Arkipelag

Appen hjälper dig hitta allt från toaletter och grillplatser till gourmetrestauranger och spa.

LADDA NER APPEN FRÅN GOOGLE PLAY HÄR!
LADDA NER APPEN FRÅN APPLE STORE HÄR!