Svenska Vaccine Forward lanseras nu runt om i Europa med ökad ambition att samla in pengar till att vaccinera invånarna i världens 92 fattigaste ekonomier och har till dags datum samlat in 2,5 miljoner svenska kronor.

Den svenska insamlingsorganisationen lanserades i mars och har sedan dess idogt arbetat för att samla in pengar till vaccinationer mot Covid-19 för världens 92 fattigaste ekonomier. Nu väljer organisationen att lansera sin verksamhet på sex språk – engelska, franska, spanska, holländska, ryska och portugisiska. Ambitionen med de nya lanseringarna är att få fler europeer, men även de som kan i Sydamerika och Afrika, att bidra till vaccinationer runt om i världen. Organisationen är utformad som en digital startup, med målet att få global spridning via en digital betalplattform och sociala medier.

– ”Även om vaccineringen tagit fart i flera delar av världen kommer denna pandemi inte vara över förrän alla länder får tillgång till vaccin, och just nu saknas det flera miljarder kronor för att nå dit. Med 30 000 vaccinationer har vi bevisat att människor och företag vill skänka och att det är lätt att använda vår plattform för att donera. Genom att vi lanserar Vaccine Forward på fler språk växlar vi nu upp insamlingstakten”, säger Vaccine Forwards grundare Elisabeth Thand Ringqvist.

Vaccine Forward drivs pro bono vilket gör att alla donationer oavkortat går till COVAX AMC genom den Globala Vaccinalliansen (GAVI). Organisationen är grundad av affärsängeln och entreprenören Elisabeth Thand Ringqvist, som tidigare arbetat med bland annat GAVI, Världsbanken och Bill & Melinda Gates Foundation. Tidigare biståndsminister Gunilla Carlsson är ordförande för Vaccine Forwards globala råd.

– ”När världens ledare på inbjudan av USAs utrikesminister Antony J Blinken samlades i torsdags för att diskutera hur världen tillsammans ska nå målet om att samla in 18 miljarder satt Elisabeth Thand Ringqvist, som representant för Vaccine Forward, vid samma bord. Det är ett starkt bevis på hur snabbt Vaccine Forward har etablerat sig på den globala scenen genom att jobba mycket okonventionellt och framgångsrikt”, säger Gunilla Carlsson, tidigare svensk biståndsminister och fd vice ordförande i GAVI.

OM Vaccine Forward
2 miljarder människor lever i länder som inte har pengar att vaccinera sin befolkning, inte ens sin sjukvårdspersonal. Det saknas 17 miljarder kronor för att vaccinera dem globalt. Vaccin Forward är en insamlingsorganisation för inköp och distribution av Covid-19 vaccin till världens 92 fattigaste ekonomier till förmån för Globala Vaccinalliansen (GAVI). Vaccine Forward är medlem i Giva Sverige, branschorganisationen för tryggt givande. Grundare av initiativet är Elisabeth Thand Ringqvist, affärsängel, entreprenör och styrelseproffs.

RELEVANTA LÄNKAR  (Öppnas i ett nytt fönster)
Vaccine Forward