Hafjell och Kvitfjell är två av Norges mest populära skidresorter som får tusentals besökare varje vintersäsong. Inför säsongen 2021 har de byggt upp två nya fjällbyar som ligger nära backarna och har alla olika bekvämligheter för hela familjen. Favn Hafjell och Yttersvingen är det allra senaste i den norska fjällvärlden.

Hafjell är en av Skandinaviens populäraste skidorter och det har den blivit tack vare sina underhållande barnområden, långa backar och ett välutvecklat liftsystem. Dessutom är det lätt att ta sig till Hafjell från Sverige, eftersom resorten ligger endast fem timmar från Göteborg. För att få reda på mer om Hafjells olika erbjudanden för hela familjen kan du läsa mer hos nordresor.se som även arrangerar spännande resor till olika skidorter. Hafjell har bland annat Nordens längsta backe på hela sju kilometer och Norges största spårnätverk med 300 kilometer längdspår i varierande terräng.

Hafjells nya fjällby heter Favn Hafjell och den ligger mitt inne i skidområdet vid gondolens högsta station Mosetertoppen, 835 meter ovanför havsytan. Byn har ritats av den norska arkitekten Reiulf Ramstad och är en urban fjällby med rötter i nordisk byggtradition. I Favn Hafjell finns det restauranger, affärer, skiduthyrning, kaféer och aktiviteter precis i närheten. Från den nya byn har du dessutom direkt in/ut-skidåkning till den alpina anläggningen och längdspåren precis utanför dörren. Det finns även många roliga sommaraktiviteter att ta del av, som till exempel terrängcykling och vandring.

Yttersvingen i Kvitfjell
Kvitfjell är också en otroligt populär skidresort och har utnämnts till en av Nordens bästa skidanläggningar. Med ett varierande utbud av barnområden, breda pister och svarta branter finns det något för alla. Kvitfjell har även röjt undan en hel del skog under de senaste åren och fått till en riktigt bra offpist. Med puderåkning i världsklass, natursnö i massor och en lång vintersäsong är Kvitfjell ett självklart val för många. Det är en av Skandinaviens mest snösäkra och moderna skidanläggningar, samtidigt som Kvitfjell ligger 30 minuter från Lillehammer och är lätt att ta sig till.

Även Kvitfjell har passat på att bygga en ny by, Yttersvingen som öppnas upp inför vintern 2021. Byn är ett första steg i centrumutvecklingen mellan Västsidan och Varden i Kvitfjell. Yttersvingen ligger mellan två av tre fjällsidor och har 38 lägenheter som håller mycket hög standard. Byn ligger i direkt anknytning till barnområdet på Kvitfjell Väst och erbjuder ski in/ski out. Med sina 700 meter över havet har området snösäkra omgivningar som passar lika bra för utförsåkning som längdskidor. I området hittar du idag en matvarubutik, flera populära restauranger, skiduthyrning, sportbutiker, kaféer och alla andra bekvämligheter som behövs under en skidsemester.