Tack vare, eller på grund av, den pågående Coronapandemin planerar allt fler att semestra i Sverige i sommar. Även intresset för friluftsliv och outdooraktiviteter har ökat kraftigt. Snälltåget bedriver tågtrafik till Jämtland och inför sommaren har antalet avgångar utökats och Östersund har lagts till som resmål. Inför sommaren ser bokningsläget lovande ut.

Bilden; Snälltåget och Åreskutan. Foto; Åre Media Network

Vi ser ett kraftigt ökat intresse för resor inom Sverige och framförallt till Jämtland, säger Marco Andersson, försäljningschef på Snälltåget. Med ett ökat intresse för friluftsliv och svemester tror vi att fler kommer få upp ögonen för Östersund och Jämtland i sommar.

Kombinera fjällen med staden

Inför sommaren 2021 lyfter Snälltåget Östersund som resmål i Jämtland. På både Destination Östersunds och Snälltågets hemsida kan du hitta inspiration för en resa som kombinerar storslagna fjällvyer med bekväma dagar och stadshäng i Östersund. Från Östersund kan man resa kollektivt på dagsturer till fjällorter som Åre, Vemdalen och Vålådalen.

Många resenärer vill fjällvandra och exempelvis besöka Jämtlandstriangeln som oftast kräver tre övernattningar. Därefter kan det vara skönt att vila upp sig med lite lättare aktiviteter och god mat i Östersund.

Barnfamiljer och par har alltid lockats till Östersund sommartid. Mycket tack vare att man har närhet till både friluftsliv, en pulserande stadskärna och avkopplande spaanläggningar. Även Jamtli är en mycket uppskattad Östersundsklassiker som erbjuder en helt unik miljö väl värt ett besök.´

Vi har förmånen att vara placerade vid Storsjöns strand, här finns många lättillgängliga vandrings- & cykelleder. Som gäst kan du enkelt kombinera cykling eller en kanottur på Storsjön på förmiddagen med en konstutställning eller shopping på eftermiddagen, det berättar Elisabeth Richardsson marknadschef på Destination Östersund.

Sommarstaden Östersund

Östersund var tidigare mest känt som resmål vintertid tack vare sitt breda aktivitetsutbud, men faktum är att staden har fler besökare och mer på gång sommartid. Östersund är den gemytliga staden där man som gäst kan hitta ett varierat friluftsliv. Allt fler söker efter tillrättalagda naturupplevelser, man vill sova i bäddade sängar och äta vid dukade bord, men dagarna ska också fyllas med frisk luft, adrenalinkickar och utomhuslek. I det sammanhanget är Östersund ett allt mer intressant resmål.

Det är mycket på gång i Östersund i sommar. Nationalmuseum Jamtli inviger en ny utställning ”Nordiska Myter” med verk av bl a John Bauer och Elsa Beskow, det blir nya aktiviteter på Storsjön och nya leder invigs för de cykelintresserade. Vi hoppas få välkomna många nya besökare i sommar, berättar Elisabeth Richardsson.

Mot uppvisande av giltig tågbiljett kan tågresenärerna i sommar hämta ut ett välkomstkit på Östersund Tourist Center som ligger centralt i staden. I kiten ingår givetvis Östersunds resemagasin men också Östersundhäftet som ger tillgång till mängder av rabatter i stan.

Vi hälsar Snälltåget varmt välkomna till stan och hoppas att många får upp ögonen för Östersund i sommar, avslutar Elisabeth Richardsson.

Hitta paketerbjudanden i Östersund HÄR!   (Länken öppnas i ett nytt fönster)

Planera din Östersundsvistelse HÄR!  (Länken öppnas i ett nytt fönster)

Så tar du tåget till Östersund och fjällen

Snälltåget kör till Östersund och vidare till Jämtlandsfjällen under sommaren 7 juli – 26 september 2021.

Nattåget mot Östersund avgår onsdagar och lördagar eftermiddag/kväll från Malmö via Lund, Hässleholm, Alvesta, Nässjö, Linköping, Norrköping, Stockholm och Uppsala och du ankommer nästa morgon till Östersund.

Återresan sker torsdagar och söndagar eftermiddag från Östersund, du når Uppsala och Stockholm före midnatt och resterande stationer senare under natten och morgonen.

Så tar du dig mellan Östersund och fjällen

Från Östersund går det dagliga tågavgångar med Norrtåg till bland annat Åre, Enafors eller Duved (varifrån man kan boka taxitransfer till Storulvån/Jämtlandstriangeln genom Wänseth buss) och Storlien. Även resmål som Klövsjö, Vemdalen och Funäsfjällen är tillgängliga med buss.

OM Snälltåget
Vi på Snälltåget drivs av att ge våra resenärer en trevlig och prisvärd resa! Snälltåget tar dig mellan Malmö och Stockholm året runt. Under sommaren och vintern går Snälltåget hela vägen från Malmö via Stockholm till Jämtlandsfjällen och på våren, sommaren och hösten kan du åka med oss till Berlin.

RELEVANTA LÄNKAR  (Alla externa länkar i artikeln öppnas i ett nytt fönster)
Snälltågets hemsida om Östersund