Forskning har på senare år visat att fysisk aktivitet gör att barn blir gladare och får bättre sömn. Dessutom har det även visat sig att inlärning kan ske snabbare tack vare fysisk aktivitet. Andra fördelar är att barnens självförtroende blir starkare, deras muskelstyrka ökar och konditionen blir bättre och de får ökad inlärningsförmåga. De har roligt och de får lära sig att arbeta tillsammans som en enad grupp.

Flera av de barn som är aktiva med någon sport eller idrott, får i äldre ålder större benägenhet till att vara fysiskt aktiva. Även i vuxen ålder finns det bevisning om fördelar med att vara fysiskt aktiv. Några exempel är minskad risk för belastningsskador, minskad dödlighet i hjärt- och kärlsjukdomar, minskad nedstämdhet och bättre tolerans mot stress.

Listan kan göras lång med alla fördelar, för att motivera barn och vuxna till fysisk aktivitet. Ett sätt att motivera barnen till att börja med en sport är chansen till olika läger, cuper eller andra resor. Många barn tycker det är skoj att få åka iväg med kompisarna. Nya platser och nya människor, och samtidigt ingå i en enad grupp. För att stötta kostnader för sådana aktiviteter brukar barn och ibland även föräldrarna sälja olika produkter.

Olika sätt att samla in pengar

Det finns olika sätt att få in pengar till laget. Ibland ser man loppisar eller korvförsäljning, där det är tydligt att alla vinstpengar går till laget. Olika typer av loppisar är inte lika populärt längre, då det krävs mer tid av laget för insamling av saker och sen också förvaring av allt. Dessutom har det uppkommit andra alternativ på marknaden, som är mer smidiga och kan användas året om.

Försäljning av kläder med god kvalité och skönt material. Deras goda rykte växer. Försäljning av deras produkter sker både bland gamla och nya kunder. Tack vare deras goda kvalitet och snabb leverans säljs allt fler av deras produkter även som presenter.

Olika kryddor där sortimentet skiftar efter säsongen på året. Inför jul säljs bland annat många förpackningar saffran och sommartid blir det populärt med olika blandningar för grillmaten. Flera av produkterna paketeras i fina förpackningar, både för att även vara en dekoration i köket och passa som present.

Burkar med godis, kakor eller knäckebröd är ett tredje populärt alternativ. Där finns något för alla, mer eller mindre. De är paketerade i burkar med fina etiketter och är sällan svårsålda till släkt, vänner och grannar. Skulle man inte själv vara intresserad av någon, så kan de passa utmärkt som värdinnegåva eller sättas fram till gästernas kaffe när de kommer på besök.
Vi svenskar är ju kända för vår fika!