Regeringens plan att avveckla pandemirestriktionerna fortlöper, och de har meddelat att de har för avsikt att lyfta bort begränsningen av antal resenärer på långväga kollektivtrafik från den 15 juli. SJ anpassar nu biljettförsäljningen till det beskedet.

Bilden; X 2000 i sommarlandskap. Foto; Stefan Nilsson

Begränsningen som innebär att SJ och andra operatörer får sälja max 50 procent av biljetterna på tåg och bussar som kör mer än 150 kilometer har gällt sedan 14 februari i år och gällde till en början till sista maj. Den förlängdes till 15 augusti men med en öppning om att den skulle kunna tas bort redan 15 juli, vilket regeringen nu meddelat att de avser att göra.

– “Regeringen är tydliga med att vi som operatör redan nu kan planera för att ta emot resenärer med full kapacitet från 15 juli, vilket vi också gör. Vi har justerat våra platskartor och lagt till de platser som tidigare inte såldes i vårt bokningssystem. Intresset för klimatsmarta och bekväma tågresor är stort och det är väldigt roligt att kunna erbjuda fler att resa med oss redan under sommaren”, säger SJs presschef Tobbe Lundell.

SJ kommer att kontakta de resenärer som tidigare har köpt biljett för perioden 15 juli – 15 augusti med särskild information om de ändrade förutsättningarna.

Biljetter till SJs dagtåg finns nu tillgängliga fram till den 11 december, och till SJs nattåg fram till den 10 december, och bokas enklast via SJs app eller på sj.se.

OM SJ
SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. SJ är ett av Sveriges grönaste varumärken och en del av lösningen för att klimatmålen ska nås. Koncernens 5400 medarbetare i Sverige och Norge bidrar alla till ökat tågresande – framtidens sätt att resa.

Som marknadsledande tågoperatör knyter SJ ihop Sverige, Norge, liksom Skandinaviens huvudstäder och varje dag möts våra kunder och medarbetare på någon av våra 1500 avgångar från över 400 stationer. SJ ägs av svenska staten och har som uppdrag att driva lönsam persontrafik på järnväg.

RELEVANTA LÄNKAR  (Öppnas i ett nytt fönster)
SJ.se
SJ på Facebook
SJ på Twitter
SJ på Instagram
SJ på YouTube
Järnkoll, Trafikverket
Ansökan om film- och fototillstånd ombord på tåg
SJ på Linkedin

info