Visit Halland och destinationerna i Halland tipsar om platser att surfa, lära sig surfa – eller bara hänga med surfarna.

Bilden ovan; SUP på Skrea Strand – Foto; Supmannen

Kungsbacka

Ståpaddla i Gottskär

I Gottskär kan du gå olika kurser för att lära du dig Stand Up Paddling. Det finns kurser för alla olika nivåer ock fokus ligger på paddlingsteknik och träning.
https://www.stapaddla.se  

SUP-yoga
Drömmer du om SUP-yoga i soluppgången med ljumma vindar i håret? Oftast är det precis tvärtom - grått, kallt och lite småblåsigt. Fast det är precis lika fantastiskt om man gör det på rätt sätt, med rätt kunskap och med rätt inställning.
www.boardyoga.se

Rågelunds kitecenter

Rågelund är en populär bad- och kiteplats. Här finns ett kitecenter med café där du bara kan hänga eller välja att gå olika kurser.
https://kitekalle.se/

Smarholmens SUP och surf

På badplatsen Smarholmen kan du hyra SUP eller skimboards. Det finns även kurser att gå eller så kan du boka privatlektioner.
https://www.smarholmen.se/

SUP-, kite- och vindsurfkurser i Åsa

Surfskjulet vid Gårda brygga i Åsa har kurser för nybörjare i Vindsurf, Stand up paddle board (SUP) och Kite surf.
https://www.surfskjulet.se/sv/

Varberg
Varberg – hela Sveriges ”surfmekka” som också har Sveriges enda gymnasieskola med vindsurfing på schemat, där många av Sveriges bästa surfare gått. I Varberg finns möjlighet att testa alla surfsorterna, bara vinden är rätt, den klassiska vindsurfingen, den häftiga kitesurfen, vågsurfingen som ser så härlig ut eller SUP för en avkopplande stund i kvällsbrisen. Det senaste tillskottet bland surfsätt är foil.

Surfparadiset Varberg – Foto; Mikael Pihlstrand

Varbergs utbud av surfkurser, uthyrning av surfredskap och surfhäng hittar du här:
https://www.visitvarberg.se/arkiv/uppleva/surfing-sup-kite.html

Falkenberg

Villa Surf Garden
I Ugglarp finns en av Sveriges eller kanske Skandinaviens bästa kitesurfingstränder. Här erbjuder Villa Surf Garden kitekurser för både nybörjare och avancerade åkare.

SUP i Falkenberg – Foto; Caroline Andersson

Du kan även boka SUP-äventyr i Suseån. Det går givetvis att paddla var som helst i Falkenberg och du kan få en skräddarsydd upplevelse. Du kan också hyra en SUP för en dag eller två och paddla där du vill.
https://villasurfgarden.se

Västkust Äventyr
Upplev Falkenberg från vattnet. Västkust Äventyr har många olika turer att välja på. En favorit är att glida fram på Suseån, Falkenbergs Amazonas. Du kan också hyra SUP på Skrea strand för att ge dig ut på en egen tur längs stranden.
https://vastkustaventyr.se/

SUP Mannen
Maxa en härlig dag på Skrea strand med en tur på SUP-brädan. Hyr av SUP Mannen som håller till vid Ocean Hotel och Skrea Camping hela sommaren.
http://www.supmannen.se/hyr-sup-falkenberg/

Lillebror på Västra stranden i Halmstad, bar med utsikt över havet och surfarna. Foto; Stefan Mjellander

Halmstad

KiteKalle
På KiteKalle har man stenkoll på bästa ställena för alla sorters vattensport. Här ordnas kurser i vågsurf, kitesurf, SUP, skimboard och wingfoil. Har du inte grejerna så kan du hyra eller köpa. KiteKalle erbjuder dessutom guidade SUP-turer med mat, kultur, konst och inspiration.
https://kitekalle.se/

Namasea- Foto; Namasea

Namasea
Drömmer du om att få glida fram på vågorna och känna dem rulla under fötterna? Oavsett om du är nybörjare eller vill utveckla dig till nya nivåer inom vågsurfing så finns Namasea, en surfskola i Halmstad. Här erbjuds även SUP-sessions och bräduthyrning.
https://www.namasea.se/

Halmstad Wakepark
Halmstad Wakepark i Grötvik är en riktig aktivitetsnod för alla som vill göra något kopplat till vatten. Det som är extra häftigt är tillgängligheten. Vad sägs om sitwake eller rullstols-SUP? Det finns även wakeboard och wakeskate. Vågsurf i Sandhamn är ”världsberömt” i Sverige. Halmstad Wakepark har både kolbrottet och havet som arena för sina vattensportsaktiviteter.
https://halmstadwakepark.se/

Söderpiren
Mittemellan båthamnen och sanddynerna på Västra Stranden ligger det populära caféet Söderpiren. Det är en perfekt plats för strand- och surfhäng. Här kan du hyra både badtunna och SUP.
https://soderpiren.se/

Lillebror
Granne med Söderpiren ligger den avspända, lilla restaurangen Lillebror. Efter att ha vattensportat kan det sitta fint med både mat och dryck i härlig strandmiljö.
https://www.facebook.com/lillebrorhalmstad/

Laholm

Mellby Surfbeach och Tobbes event
På Mellby Surfbeach finns i år Ung i Laholm, Surfcaféet, Båstad Kite och Tobbes event. Mycket aktiviteter, härligt strandhäng, tävlingar, uthyrning av SUP-brädor, Surfkajaker, Blokart, Beachtennis, Kite skola, kurser i att paddla SUP.
https://visitlaholm.se/poi/mellbysurfbeach/

Kitekalle
Under högsäsong (vecka 25–31) hålls SUP-äventyr i Lagan, Laholm, onsdag till söndag. Måste förbokas.
https://kitekalle.se/sup/bastad/

RELATERADE LÄNKAR
Surf i Halland
Tips på aktiviteter i vatten och på land i appen A day in Halland