Världens ledare inom prospekteringsresor kommer att vara den enda expeditionskryssningslinjen som kommer att utforska den afrikanska västkusten nästa år och introducerar fyra nya länder för sin fullsatta säsong 2022/23

Bilden; MS Spitsbergen, Hurtigruten Expeditions, Foto; Karsten Bidstrup 

Hurtigruten Expeditions, världens ledande expeditionskryssningslinje, svarar på gästernas efterfrågan på fler destinationer med varmt vatten genom att lägga till Afrikas västkust och dess unika skärgårdar-Bissagosöarna och Kap Verde-till sin ständigt växande lista över nya destinationer. Den 13-dagars resplanen omfattar fyra länder: Kap Verde, Gambia, Guinea-Bissau och Senegal, med MS Spitsbergen baserat i Dakar, en av Afrikas mest livliga städer.

Expansionen följer kryssningslinjens senaste lanseringsmeddelande om expeditionskryssningar året runt till Galapagosöarna med början av 2022. Förutom de första afrikanska expeditionskryssningar någonsin kommer Hurtigruten också att introducera en serie resvägar till Kanarieöarna och Madeira för 22/ 23 säsonger.

2022 kommer att bli ett av de mest äventyrliga åren för Hurtigruten -expeditioner. Vi kommer att börja året med att lansera vår Galapagos -verksamhet i januari, och i slutet av året kommer vi att introducera våra första afrikanska kryssningar. Vi är mycket glada över att expandera till nya unika destinationer, som kompletterar våra kryssningar i Karibien och Sydamerika och stärker vår globala position, säger Hurtigruten Expeditions VD Asta Lassesen.

Hurtigruten Expeditions VD Asta Lassesen
”Vi vet att våra gäster vill utforska många olika delar av världen, och vår ambition är att erbjuda världens mest spännande destinationer som bäst kan utforskas av våra små fartyg. Med Bissagosöarna och Kap Verde erbjuder vi en verkligt unik och off-the-beaten-track destination som är perfekt för ett expeditionsäventyr som ingen annan, säger Lassesen.

Hurtigruten Expeditions första afrikanska äventyr någonsin kommer att avgå den 27 november 2022 och blir den första i en serie expeditionskryssningar som besöker Kap Verde och Bissagosöarna. En av världens mest orörda destinationer, Bissagosöarna kommer att erbjuda gästerna en kombination av distinkt djurliv och olika landskap medan de njuter av fyra dagar med att utforska skärgården på 88 öar som är hem för flodhästar, delfiner, krokodiler, havssköldpaddor, maneter och 500 fågelarter.


Cape Verde Islands, Santo Antão village. Foto; © Ulrich-Hollmann, GettyImages

Gästerna kommer att utforska Kap Verde och Bissagos ombord på det extremt populära MS Spitsbergen, det bästa lilla kryssningsfartyget i Cruise Critic Cruisers ’Choice Awards 2018. Med färre än 200 gäster tog det lilla expeditionskryssningsfartyget i drift 2016, vilket ger en intim och exklusiv inställning ombord. Fartyget har också Hurtigruten Expeditions signatur state-of-the-art Science Center. Det branschledande vetenskapsprogrammet innehåller ett brett utbud av Citizen Science-forskningsprojekt som gäster uppmuntras att delta i under sin resa.

MS Spitsbergen
Kap Verde erbjuder ett distinkt annorlunda landskap jämfört med Bissagos. Hurtigruten Expeditions resplaner tillbringar fyra hela dagar i att besöka hamnar och destinationer som inga andra kryssningsfartyg inkluderar. De tio robusta vulkanöarna som utgör landet har en unik blandning av afrikanska och portugisiska influenser. Förutom koloniala kyrkor, palatsliga herrgårdar och gamla fort i många av städerna och städerna utspridda över skärgården, är öarna också en fågelskådares fristad med många flyttande och endemiska arter som korsar öarna. Andra vilda djur inkluderar valar, delfiner och havssköldpaddor.

Byn Santo Antão på Kap Verde
Resplanen innehåller också en dag i Banjul, huvudstaden i Gambia, det minsta landet på fastlandet Afrika. Alla kryssningar från Dakar inkluderar landbaserade äventyr som en del av resplanen. Innan avresa kommer gästerna att utforska den imponerande ön Gorée, där de kommer att uppleva de färgglada koloniala husen, baobaberna och palmerna och fördjupa sig i den mörka historien om denna tidigare slavö. En stadsrundtur i Dakar ingår på avstigningsdagen, där gästerna kommer att uppleva den charmiga mångfacetterade staden medan de upptäcker dess historiska stunder och kör längs med corniche.

Hurtigruten Expeditions nya afrikanska kryssningar avgår från Dakar den 27 november, 9 och 21 december 2022 och 2 och 14 januari 2023.

Medan Kanarieöarna och Madeira är kända turistmål bland europeiska resenärer, kommer Hurtigruten Expeditions kryssningar att visa en annan sida av dessa öar, med fokus på fantastiska vandringar, nationalparker och kulturella vandringsturer. Djurlivet inkluderar valar, delfiner och olika fåglar. Madeira är också hem för endemiska och invasiva växtarter, med en valfri utflykt som gör att gästerna kan identifiera och ta bort invasiva arter med en lokal naturforskare. De fem 10-dagars seglingarna till Kanarieöarna och Madeira i november 2022 och januari till mars 2023.

RELEVANTA LÄNKAR  (Öppnas i ett nytt fönster, engelsk text, ibland valbar till svenska)
Hurtigruten.com
MS Spitsbergen
Citizen Science-forskningsprojekt
Hurtigruten Expedition
Kap Verde och Bissagosöarna
Galapagosöarna

BOKNING
För att boka, besök Hurtigruten.com, ring 866.552.0371 eller kontakta din föredragna resebyrå.

Om Hurtigruten Expeditions – världsledande inom prospekteringsresor

Hurtigruten Expeditions är världens största och ledande expeditionskryssningslinje. Med hållbarhet och prospektering i centrum erbjuder vi stora äventyr på små fartyg – och tar dig till några av de mest spektakulära områdena på vår planet. Spårar våra rötter tillbaka till de stora upptäcktsresande och guldåldern för utforskning, nyfikenheten, känslan av äventyr, kärlek till vår planet och utforskningskonsten är djupt inbäddad i vårt DNA. Med Hurtigruten Expeditions kan du följa med andra upptäcktsresande på äventyr till 30+ länder och mer än 250 destinationer, inklusive Antarktis, Alaska, Galapagosöarna, Nordvästpassagen, Grönland, Island, Svalbard, Norge, Brittiska öarna, Sydamerika, Karibien och Mer. Hurtigruten Expeditions flotta med sju små specialbyggda fartyg inkluderar världens första batterihybriddrivna kryssningsfartyg-och en mängd grön teknik som gör det möjligt att utforska mer hållbart.