Fantastiska klipppromenader, Game of Thrones®-äventyr – Låt Nordirland röra vid din själ!

Följ Three-Eyed Raven genom Nordirland, där gamla landskap och slott blir viktiga filmplatser i Game of Thrones®. Skogarna, bergen och hedmarkerna runt Nordirland förvandlades till den natursköna bakgrunden för Game of Thrones® mest minnesvärda stunder. Det var här som Sansa och Littlefinger reste till Eyrie, Jorah och Tyrion seglade på sommarhavet tillsammans, och Jaime och Bronn kom i land på Dorne.

Det ikoniska Dunluce -slottet byggdes av MacQuillan -familjen runt 1500
Beslagtogs av MacDonnell på 1550 -talet, under en era av våld och uppror. Den dramatiska historien matchas av berättelser om en banshee och hur slottsköken föll i havet en stormig natt 1639.

Dark Hedges, en ”spöklig” aveny
Naturen log definitivt på HBO: s lokalbesökare när de hittade Dark Hedges (Länk till sida med engelsk text), en spökande aveny av ormiga bokträd nära Armoy, County Antrim. Det blev Kingsroad, där Arya förklädde sig till en pojke för att undvika fångst. Men fångad var hon och släpade till brödraskapet utan banners gömställe, annars känd för oss som Pollnagollum -grottan i County Fermanagh. En del av Marble Arch Caves Global Geopark, det är en omfattande labyrint av underjordiska passager som lockar upptäcktsresande från avlägsna länder.

Nordirländska utmärkelser
När det gäller utmärkelser har Nordirland gott om det. Kom hit och du kan uppleva det som kallas ”en av de största bilresorna på jorden” (The Causeway Coastal Route), ”det bästa stället att tillbringa Halloween” (Derry ~ Londonderry) och Golf Digests golfbana nummer ett i världen ( Royal County Down). Men det finns mer i Nordirland än episka sevärdheter och upplevelser i världsklass-det finns en anda. Detta är ett land som rungar av myter från Sperrinbergen till Giant’s Causeway. Det är en plats för otyglad kreativitet, från musikscenen i Belfast till litterära storheter både tidigare och nu. Och det är knutpunkten för god mat, med spetsrestauranger och mysiga gamla pubar.

Rid ut med häst på NordIrlands kust
Sheans Horse Farm erbjuder strandturer från halvdagsturer till lyxiga hästsemester på Irlands norra kust och därefter genom vårt systerföretag, Bespoke Equestrian Ireland. Sheans -teamet och hästarna används för att underlätta alla BEI -paket och varje tur bygger på de höga standarderna och kvaliteten på upplevelser som Sheans är kända för.

Irländsk vandring utsedd till världens vackraste

Det är välkänt att det finns gott om vackra vandringsleder runt ön Irland, men nu har man fått en kant att bli utsedd till de vackraste i världen. Dingle Way i County Kerry, en avlägsen 162 km lång vandring runt den hisnande Dinglehalvön, har rankats bland några av världens bästa. Leden längs sydvästra kusten av Irlands Wild Atlantic Way har utsetts till 34: e i världen för att vara den mest fotograferade, med 96 bilder per mil enligt Instagram -data. Forskning utförd av mode- och utomhusutrustningsspecialisten Zalando fann att Dingle Way var en av världens mest fotograferade vandringsleder efter att de analyserat nästan fem miljoner Instagram -hashtags från världens mest kända vandringar och stigar.

Från häpnadsväckande berg till glittrande atlantiska vågor och ett överflöd av arkeologiska platser, erbjuder Irlands mest fotogena vandringsled en enorm mångfald av landskap. En cirkulär rutt, den börjar och slutar i staden Tralee och är vanligtvis uppdelad i åtta etapper som var och en tar en lagom passande vuxen från sex till åtta timmar att gå. Varje hållplats markeras av en by eller stad med faciliteter och förfriskningar.

Tidigare i år ingick Dingle Way i Lonely Plants lista över ’Epic Hikes in Europe’, tillsammans med sex andra irländska vandringar som Great Western Greenway i County Mayo – ytterligare en vandring på Wild Atlantic Way – och Wicklow Way i Irlands antika Öster. På den ”episka” listan fanns också Causeway Coast Way i Nordirland, som Lonely Planet beskrev som ”en flerdagars kustvandring välsignad med underbara geologiska underverk”.

Mount Brandon och Irlands näst högsta berg-1,000m Beenkeragh båda i County Kerry gjorde också Lonely Planet-listan, liksom 126 km Grand Canal Way, som börjar i Dublin och flätar genom länen Offaly, Laois och Kildare. Som ett vandrings- och vandringsmål i världsklass har ön Irland kapacitet att erbjuda andra världar borta från ett hektiskt liv.

Från utmanande långdistansleder till sträckor som är perfekta för nybörjare, finns det en enorm mängd olika, dramatiska och praktiska vandringsmöjligheter. Eftersom det finns hundratals leder att välja mellan, blir den stora frågan vart du ska låta dina vandringsskor först ta vägen, den stora frågan.

Oavsett om det är en vitknogspromenad längs en klippväg som The Gobbins i County Antrim, en promenad längs flodstränderna i Kilkenny eller en vandring genom skogarna och grönområdena på nästan var som helst på landsbygden i Irland, det är inget bättre än att komma ut och ta sig runt på Emerald Isle.

RELEVANT LÄNK  (Öppnas i ett nytt fönster. Det finns även länkar inbakade i artikelns text som alla öppnas i nya fönster m ed engelsk text)
Tourism Irelands webbplats