Idag finns det otroliga möjligheter för den som är sugen på att resa men också är intresserad av äventyr och kanske vill uppleva något utöver det vanliga. Oftast brukar det bara vara fantasin, och eventuellt pengar, som styr vad du kan göra och när. Mycket har förändrats på bara några år. Inte vara var vi reser och när, utan också hur vi reser.

Flygresa är en del av vardagen
En ny trend som har kommit den senaste tiden är att resa i en ombyggd bil. Man bygger om bilen så att den nästan ser ut som en riktig lägenhet inne i bilen, något som nästan skulle kunna vara en reklam för IKEA. Många företag och forskare tittar även på förändringen i vårt resande och hur det kan påverka miljön, både positivt och negativt. Här har man hittat stora förändringar från 90-talet och framåt och de allra största förändringarna är att vi har börjat flyga betydligt mer. Det är också en normal utveckling när både flygresorna blir billigare och när charter har blivit väldigt vanligt. Idag ses en flygresa över helgen som något relativt vardagligt och det är såklart de stora skillnaderna i priserna som har drivit denna utveckling. Ibland kan det även vara enklare att resa med tåg, då det inte är lika bökigt som bil där man ska leta upp parkeringsplats och hitta en mack att fylla på med bensin.

Stor satsning på tåg för kortare resor
I och med detta är det flera länder som nu satsar på nattåg. Mycket handlar det om Norden men också för den som är nyfiken och sugen på att resa i Europa. Inte nog med att du får en fantastisk resa genom flera städer och länder, du bidrar även till en mer hållbar värld. För den som väljer att resa med tåg så bidrar det mycket mer till ekonomin inom EU och själva resandet i sig blir också en grej. Framför allt är det de kortare resorna inom landet men också inom Europa man gärna vill undvika framöver. Att flyga från en stad i något grannland eller från en mindre stad till Stockholm släpper ut mer avgaser än många andra färdmedel och det gör det därför bättre att ta tåget. Du får även se en hel del natur på vägen.

Ta tåget på en resa du sent ska glömma
Varför inte göra slag i saken och ta tåget ned till Italien, Frankrike eller Spanien. Inte nog med att länderna och vägen dit bjuder på väldigt fin natur, du kan också välja att testa all mat på vägen. När du kommer fram kan du också göra slag i saken att gå på någon fotbollsmatch, då dessa länder bjuder på förstklassig fotboll. Samtidigt som du kollar på matchen på plats kan du också välja att lägga din bets online. Messis nya lag, PSG, har odds på 1.04 att vinna hela franska ligan.

Att göra själva färden till något av sin resa är något som ofta har varit en stor del av turismen. Idag har det dock blivit större och mycket kan ha att göra med att det har blivit vardag för väldigt många. Självklart kan det vara skönt att komma fram snabbt ibland och en del länder och platser är svåra att nå utan flyg. Men ta gärna tåget för att uppleva något extra och ha möjlighet att se något på vägen.