Med sitt milda Medelhavsklimat under de kalla vintermånaderna har Sicilien fått smeknamnet som en evig vårdestination. Den syditalienska ön är inte bara idealisk för sommarlov utan också höst- och vinterflykter. Inbäddat bland tre hav har Sicilien alltid varit ett kors av många civilisationer och en vagga av olika kulturer. Och huvudstaden Palermo är ett tyst vittne till de många historiska epoker som efterträdde varandra och lämnade outplånliga spår. Palermo är rik på ett anmärkningsvärt bestående arv och avslöjar komplexa kulturella lager som har format dess unika och färgstarka identitet. Faktum är att i Palermo kan du knappast få slut på aktiviteter.

• Mondello Beach får inte missas, (bilden ovan), även om du går i den kalla årstiden. Havet är vanligtvis en sommardestination, men på vintern ändrar det sin identitet. Men att behålla sin fascination och charm. Ännu mer under hösten och vintern erbjuder det en mer suggestiv och suggestiv flykt – lite romantisk och tyst. Under den kalla perioden är havet ett utmärkt sätt att avgifta från hektisk vardag. Så om du letar efter ett varmt resmål under den kalla årstiden, få ditt bagage gjort och gå till Sicilien.

• Palermo-katedralen är en av den otvivelaktiga stadens höjdpunkter och en bländande kombination av arkitektoniska stilar. Det är ett resultat av de många populationer som har förändrats på siciliansk mark. Men under århundradena har katedralen alltid varit en relevant gudstjänstplats och en fästning. Men också ett nöjestempel reserverat för kungarna och deras familjer. Dess historia har varit turbulent eftersom den vid flera tillfällen skiftade från en kristen basilika till muslimsk Mousqe och vice versa. Många olika arkitektoniska element konvergerar in i komplexet, men den normandiska är fortfarande dominerande. Missa inte promenaden på katedralens tak. Utsikten över staden är inget annat än spektakulär.

• Quattro Canti, barocktorget vars officiella namn är Piazza Vigliena, är en annan av de magnifika platserna Palermo utspelar sig på. Quattro Canti ligger i korsningen mellan palermoyxorna Via Maqueda och Via Vittorio Emanuele och är stadens samlingspunkt. Av åttkantigt utseende berikat av fyra hörnbyggnader, därav namnet Four Corners, berättar det Palermos historia. På var och en av de magnifika fasaderna finns det fyra element: en fontän som representerar de gamla floderna som korsade staden, allegoristatyer symboler för de fyra årstiderna, en staty av de spanska kungarna som styrde Palermo och på toppen stadens skyddshelgon, skyddar var och en av de fyra historiska stadsdelarna.

• Piazza Pretoria, även känd som Skamtorget, rymmer en av de mest spektakulära fontänerna i hela Italien. Inramad av vackra historiska byggnader förtrollar den med många statyer. Historien säger att fontänen måste byggas i Florens för en privat adelsman. Men konstruktionen tog aldrig slut på grund av ägarens skulder. Palermo senat köpte fontänen som återmontering det i hjärtat av staden. Sexton nakna marmorstatyer av nymfer, människor, sjöjungfrur och satyrs berikar fontänens utseende vilket gör den till en av de mest representativa symbolerna i staden.

• Massimo Theater, Italiens största operahus och det tredje i Europa, har en neoklassisk arkitektur inspirerad av grekiska tempel och klassisk konst. Storslagen, majestätisk och imponent, teatern stiger på tidigare religiösa byggnader. Dess officiella namn är tillägnat Italiens första kung, Victor Emmanuel, men alla vet det och kallar det Massimo. Operahusets inre är lika överdådigt som utsidan. Salongens storhet vecklar ut sig med sin distinkta hästshow, vilket gör den till en perfekt akustik. En annan värd att notera hall är Pompeiska hallen, även känd som Echo Hall. Det som gör det speciellt är akustiskt. Av en rund form, när du kommer närmare mitten, ökar ljuden. Det är möjligt att ta en guidad tur inuti Massimo-teatern eller, ännu bättre, hjälpa en av de lyriska föreställningarna under säsongen.

RELEVANTA LÄNKAR  (Öppnas i ett nytt fönster)
Design Your Italy

Text; Vanya Mavrodieva, designyouritaly.com