Innerdalen har kallats Norges vackraste fjälldal. Ingen fordonstrafik, ljudet av vattenfall och sjöar omgiven av majestätiska berg – här kan du verkligen hitta lugn. Vägen till dalen går längs grusvägen. Kör RV 70 -vägen mellan Sunndalsøra och Tingvoll, sväng av vid Ålvundeid och kör in till Nedal. Parkera din bil och njut av den timme det tar dig att promenera de fyra kilometerna till hjärtat av Innerdalen. Detta är i området Trollheimen.

Bilderna; Morgondimma i Innerdalen 2013. Foto; Dick Nilsson

Dalen liknar en katedral, dominerad av det 1 394 meter höga Innerdalstårnet/Dalatårnet, som tornar sig över dalen som en naturlig spir. En kristallklar sjö gnistrar på dalgången och bäckar och små floder kaskader ner från glaciärerna ovanför. Ett nätverk av markerade stigar tar dig ut ur dalen och in i bergen, där Renndølsetras sommarbetesgård ligger redo att välkomna dig med traditionella rätter och husdjur, lukten av ved som värmer krukor och kokkärl på spisen, en plats vid långbord och en säng i den gamla hus med träväggar.

Längre in i bergen kommer du till Innerdalshyttene -stugorna, en gammal och en ny stuga, som drivs av Norwegian Mountain Hiking Association och som länge har använts för övernatting, en plats att äta och övernatta av resenärer i bergen.

Stort tack för din medverkan med dessa vackra bilder över Innerdalen, Dick!

RELEVANTA LÄNKAR  (Öppnas i ett nytt fönster)
Vandra till Innerdalen
Foto i Fokus
Dagens Sverigebild