Vad är härligare än en familjesemester med glada och nöjda barn? I österrikiska Zell am See-Kaprun finns otaliga vinteraktiviteter och upplevelser för stora som små – oavsett om du och din familj är nybörjare och vill ta skidlektioner eller är rutinerade åkare och vill uppleva förstklassiga backar har Zell am See-Kaprun det mesta och lite till.

På skidorten Zell am See-Kaprun i Österrike kommer familjen alltid först. Utöver skidbackarna, som består av familjevänliga pister med bekväma liftsystem, finns ett stort utbud av aktiviteter under vintersäsongen. Nedan följer en guide till de mest familjevänliga upplevelserna inför nästa resa till Zell am See-Kaprun.

En av världens längsta Fun Slopes
Ett absolut måste när man besöker Zell am See-Kaprun är Fun Slopes-backarna, Schmittenhöhe och Eagle Line på högt belägna Kitzsteinhorn. Den förstnämnda är en av världens längsta Fun Slopes på hela 1,3 kilometer och har en varierande utformning med vågor och tunnlar, som garanterar rolig åkning för både barn och vuxna. Eagle Line är en specialpist med böjda kurvor, små hopp och hinder men även nybörjare kan njuta av den kilometerlånga åkturen.

Maisi Park, en plats för de små freestyleåkarna. Banorna och de mindre ramperna utgör den perfekta övningen inför att ta sig an de lite större och mer avancerade backarna. Det snösäkra läget på mellan 2 500 och 2 900 meters höjd och de goda liftförbindelsen gör Maisi Park till den ultimata vinterlekplatsen för barn och tonåringar.
Läs mer här

Spa, avslappning och återhämtning för familjen
Alpernas största spa- och wellnessanläggning TAUERN SPA erbjuder även ett separat spa för barn. Kidstein SPA, med sina tre rutschbanor, två barnpooler, inomhus- och utomhuspooler, äventyrsgrotta samt klättervägg förklarar varför detta spa inte bara gör succé hos de vuxna som vill njuta av uppvärmda pooler och behandlingar i lugn och ro.
Läs mer här

Flyg luftbalong över alperna
I februari 2022 arrangerasBalloonalps, där ballongförare av olika nationaliteter möts i Zell am See-Kaprun under flera dagar för att flyga luftballong. Höjdpunkten är Ballongens natt som bjuder på skid- och snowboardakrobatik, musik och kulinariska läckerheter. Besökare kan även boka passagerarturer för att korsa de snötäckta Alperna på svindlande höjder.
Läs mer här

Lär dig åka som ett proffs
Det finns tio skid- och snowboardskolor i Zell am See-Kaprun som riktar sig till både barn och vuxna, nybörjare och redan frälsta vintersportare. Här erbjuder några av Salzburgs främsta skidlärare allt från gruppundervisning till privata lektioner, tillgängliga på flera olika språk. För barn är den så kallade maskotturen där skidinstruktörerna åker utklädda i stora dräkter, speciellt populära.
Läs mer här

3K KONNECTION och Kitzsteinhorn Explorer Tour
Upplev den moderna linbanan, 3K KONNECTION, direkt från Kaprun till Kitzsteinhorn, toppen av Salzburg. Med linbanan, tar besökare sig mellan fyra klimatzoner i de nydesignade kabinerna som bjuder på en 360-graders helt unik utsikt. Väl framme är besökscentret Gipfelwelt 3000 och Nationalparksgalleriet väl värt ett besök.

Fram till mars 2022 kan besökare uppleva ”Kitzsteinhorn Explorer Tour” i sällskap med en erfaren National Park Ranger. Turen består av uppstigningen inklusive korta promenader och utflykter – en upplevelse för hela familjen.
Läs mer här

En biljett, många möjligheter med Ski ALPIN CARD
Kanske inte en punkt på din bucket list, men Ski ALPIN CARD är svaret för de besökare som vill ta del av hela 408 kilometer pister i alla tänkbara svårighetsgrader. Toppmoderna skidliftar garanterar total komfort och med ett utbud på 101 stugor och bergsrestauranger kan man räkna med både god mat och välbehövlig återhämtning. Med biljetten kan barnfamiljer se fram emot 47 tema-pister, äventyrs- och snöparker som står redo att upplevas.
Läs mer här

Försiktighetsåtgärder gällande COVID-19
I Zell am See-Kaprun och resten av SalzburgerLand följs den österrikiska regeringens alla restriktioner och rekommendationer för att kunna erbjuda en trygg och säker upplevelse för både gäster och anställda. Läs mer om de senaste rekommendationerna här!

Om Salzburgerland
Salzburgerland är svenskarna favoritdestination för skidsemester i Österrike. Regionen inkluderar de populära destinationerna Obertauern, Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn, Wagrain-Kleinarl, Zell am See-Kaprun, Salzburger Saalachtal och St. Johann in Salzburg. SalzburgerLand har mer än 2000 kilometer av pister för alla färdighetsnivåer, samt över 200 000 sängplatser.

TEXT & BILD; EHRENBERG SØRENSEN Kommunikation

RELEVANTA LÄNKAR  (Öppnas i ett nytt fönster)
Försiktighetsåtgärder gällande COVID-19
Zell am See-Kaprun om hållbarhet
Läs mer om SalzburgerLand här!
EHRENBERG SØRENSEN Kommunikation