Vill du ha sommarens kanske somrigaste jobb? Då är det dags att söka säsongsarbete som slussvärd utmed Göta kanal. Ett annorlunda jobb mitt i en svensk sommaridyll.

Foto; Jesper Anhede

–”Vi kan utlova ett annorlunda jobb med härliga kollegor och semesterfirare ifrån Sverige, Europa men också andra delar av världen”, säger Magnus Hollwin, marknads- och kommunikationschef på Göta kanal.

–”Som slussvärd ansvarar man för säkerhet, service och att gästerna får en positiv helhetsupplevelse. Arbetsplatsen är vid en eller flera slussar eller broar där man ansvarar för manövrering, reglerar vattennivåer och planerar båttrafiken. Man har en kontinuerlig dialog med kollegor för att flödet ska fungera så bra som möjligt och får all utbildning och praktik som krävs för att kunna utföra arbetet”, fortsätter Magnus Hollwin.


Nisse – Foto/Källa; Göta Kanal

Viktigt med gott värdskap
– ”Slussvärdarna är vårt ansikte utåt och förmågan att skapa en trevlig upplevelse för våra gäster på kanalen är jätteviktig. Att det är ett populärt och omväxlande sommarjobb visar våra medarbetarundersökningar där vi vår från år får toppbetyg”, säger Magnus Hollwin.

­–”Man måste ha fyllt 18 år innan man påbörjar sin anställning men vi har slussvärdar som har fyllt 60 år också. Ungefär två tredjedelar av personalstyrkan återkommer från föregående års säsong. Det blir en bra mix där vi fyller på med nya engagerade medarbetare tillsammans med mer erfarna”, avslutar Magnus Hollwin.

Sista dag att ansöka är 2022-01-30

OM Göta kanal 
Göta kanal är ett av Sveriges största byggnadsverk och populäraste besöksmål, med 3 miljoner besökare varje år. AB Göta kanalbolag ägs av staten och ansvarar för att bevara och utveckla Göta kanal, samt för att skapa förutsättningar för turism längs kanalen. Farleden är öppen maj-september. www.gotakanal.se

RELEVANTA LÄNKAR  (Öppnas i ett nytt fönster)
Ansök till slussvärd HÄR!
Göta kanals webbplats
Mer om AB Göta kanalbolag
Upprustningsprojektet Göta kanal 2.0
Göta kanals historia