Hurtigruten Expeditions utökar sitt utbud på Galápagos markant. Från 2023 kommer världsledaren inom prospekteringsresor att lägga till tre nya resplaner året runt.

Bilden ovan; NYA ÄVENTYR PÅ NYTT FARTYG: Hurtigruten Expeditions Galápagos gäster kommer att vara de första att uppleva den ”nya” MS Santa Cruz II. Foto: Hurtigruten Expeditions

Hurtigruten Expeditions första Galápagos-expeditionskryssning avgår den 7 januari 2022, men företaget har redan avslöjat ytterligare tre nya resplaner tillgängliga för 2023 och 2024.

Gästerna kommer att kunna välja mellan fyra olika småfartygsexpeditionskryssningar, allt från fyra till åtta nätter – som i huvudsak täcker hela spannet av den avlägsna 19-öars skärgård som anses vara en av de mest unika platserna på jorden.

Den ikoniska Galápagos kan betraktas som en planet inom planeten Jorden på grund av dess distinkta vilda djur och orörda landskap. Detta är en av de mest distinkta och orörda destinationerna som finns. Vi är otroligt stolta över att erbjuda ännu fler chanser att på ett hållbart sätt ansluta till denna äventyrsresa skatt”, säger Asta Lassesen, vd för Hurtigruten Expeditions.


Den biologiska mångfalden på Galapagosöarna är unikt rik. Foto: Getty Images / Hurtigruten Expeditions

Den sex nätters resplanen för östra Galápagos som lanseras i januari kommer att kompletteras med en fyra nätters kryssning på norra Galápagos, en fyra nätters kryssning på västra Galápagos och en åtta nätters kombination som täcker norra och västra Galápagos. Alla fyra alternativen finns nu att boka för resor 2023 och 2024.


Den prisbelönta Mashpi Lodge. Foto: Metropolitan Touring.

Dessutom utökar Hurtigruten Expeditions det landbaserade för- och efterprogrammet och lägger till det prisbelönta lyxiga regnskogshotellet Mashpi Lodge, som ligger några timmar nordväst om Quito, Ecuadors huvudstad, som ett unikt tre-nätter före eller efter turné för vilken Galápagos kryssning som helst.


Den prisbelönta Mashpi Lodge erbjuder en annorlunda lyx djupt inne i regnskogen. Foto: Metropolitan Touring

Ny upplevelse av småfartyg

Hurtigruten Expeditions Galápagos-gäster blir de första att uppleva den ”nya” MS Santa Cruz II. Specialbyggd för utforskning av små fartyg, och med endast 50 hytter och sviter, erbjuder fartyget gästerna ett intimt och bekvämt sätt att utforska Galápagos. Inför säsongen 2022 har MS Santa Cruz II genomgått en uppgradering på flera miljoner dollar, inklusive alla allmänna utrymmen, hytter och sviter – som fungerar som ett praktiskt taget helt nytt fartyg med en lätt och modern nordisk design.

Förutom de rymliga Darwin-sviterna har fartyget även dedikerade familjehytter och enkelhytter för att passa olika behov bättre. Alla stugor har också uppgraderats med nya madrasser och sängkläder. En separat uppgradering är matmenyn, som nu innehåller veganska och mer vegetariska alternativ till frukost, lunch och middag.


Den nya Panorama bar och salong. Foto: Hurtigruten Expeditions / Metropolitan Touring

En Science Corner lades också till under uppgraderingen i linje med Hurtigruten Expeditions branschledande vetenskapsprogram, som erbjuder gästerna att ännu djupare utforska skärgårdens verkliga underverk som inspirerade Charles Darwins evolutionsteori.

”Våra gäster är nutida äventyrare, ivriga att nyfiket utforska vår planets oöverträffade skönhet. Det finns verkligen ingen annan plats som Galápagosöarna. Vi bjuder därför in gäster att delta i vetenskapliga aktiviteter för att utveckla en djupare förståelse för regionen vi är. utforskar tillsammans. Vi har installerat en Science Corner ombord på Santa Cruz II och utbildat våra kunniga och passionerade guider i de två Citizen Science-projekten för att hjälpa gästerna att få en bättre förståelse för vad de kommer att upptäcka och uppleva i denna anmärkningsvärda destination, säger Dr. Verena Meraldi, chefsforskare vid Hurtigruten Expeditions.


Santa Cruz II:s nya föreläsningsbibliotek. Foto: Hurtigruten Expeditions / Metropolitan Touring

Medan Hurtigruten Expeditions jungfruresa till Galápagos kommer att vara januari 2022, bygger teamet bakom expeditionskryssningarna på den djupaste erfarenheten i regionen. Hurtigruten Expeditions har ingått ett långsiktigt partnerskap med Ecuadors Metropolitan Touring, som effektivt grundade expeditionscruising på Galápagos för mer än 70 år sedan.
Detta ger Hurtigruten Expeditions gäster unik tillgång till den lokala erfarenheten och kunskapen, samt exklusiv tillgång till de bästa landningsplatserna i Galápagos skärgård.

De tillagda resplanerna och upplevelserna är resultatet av vad som har visat sig vara ett mycket fruktbart partnerskap till förmån för våra uppskattade gäster. Vårt utökade utbud kommer verkligen att täcka alla nyckelområdena på Galápagos, som alla skiljer sig tydligt från varandra, och erbjuder gästerna en utomjordisk upplevelse kombinerad med ett otroligt djurliv, säger Lassesen.

OM Hurtigruten Group – Världsledande inom prospekteringsresor
Hurtigruten bygger på 125 år av norskt pionjärarv och är idag världens största expeditionskryssningsföretag. Hurtigrutens snabbt växande flotta av specialbyggda expeditionsfartyg tar nutida äventyrsresenärer till världens mest spektakulära destinationer på vår planet – från norra till Antarktis i söder.

Att vara världsledande inom prospekteringsresor kommer med ett stort ansvar. Hurtigruten förbättrar destinationer och driver en ansvarsfull och hållbar global verksamhet. Läs mer om Hurtigrutens hållbarhetsarbete här. Hurtigruten introducerade världens första hybridbatteridrivna kryssningsfartyg, MS Roald Amundsen i somras. 2020 följs hon av systerfartyget MS Fridtjof Nansen.

RELEVANTA LÄNKAR  (Öppnas i ett nytt fönster)
Alla resplaner till Galápagos