SkiStars mål är att få fler människor i rörelse och att aktivera sig. Som ett led i arbetet bjuds därför alla kommuninvånare på SkiStars destinationer i Sverige och Norge in till en dag med skidåkning på internationella snödagen, World Snow day, den 16 januari. Det bjuds på gratis SkiPass och skidhyra under hela dagen och en möjlighet att få ta del av vad hela SkiStar och destinationen erbjuder vintertid.

SkiStars mål om att få fler i rörelse och att vara aktiva är lika aktuellt vare sig det gäller tillresta gäster eller lokalbefolkningen.

– ”Vi ger redan i dag gratis säsongspass till alla kommunens barn och unga upp till 16 år och vi vill också att fler ska få uppleva alla möjligheterna som våra fjällanläggningar har att erbjuda. Därför bjuder vi in alla invånare på våra destinationer till en skiddag på självaste World Snow day den 16 januari,” säger Stefan Sjöstrand, vd och koncernchef för SkiStar.

Att bidra till mer aktivering och rörelse är en viktig fråga på alla SkiStars destinationer och kommuner med aktiviteter i t ex lokala idrottsklubbar, skolor och fritidsaktiviteter. SkiStar har möjlighet att bidra till just detta genom att erbjuda gratis SkiPass till barn och unga upp till 16 år samt rabatt till alla kommuninvånare. De senaste vintersäsongerna har det varit ett ökat intresse bland kommuninvånarna som också vill tillbringa mer tid i anläggningarna genom skidåkning.

– ”Det är underbart att se alla som uppskattar att vara ute och aktivera sig i skidbacken med vänner och familj. Detta är en viktig dag som riktar sig till alla som vi prova på alpin skidåkning oavsett tidigare erfarenhet och ambitioner för både stora och små. Vi ser fram emot att välkomna alla till fina förhållanden, varierande skidåkning och med fokus på trygghet och säkerhet för alla som besöker oss,” säger Niclas Sjögren Berg, operationell direktör på SkiStar.

Fakta om SkiStars skiddag 16 januari

Så jobbar SkiStar med aktivering och rörelse för kommuninvånarna

  • Varje säsong erbjuder SkiStar alla barn och unga i kommunen gratis säsongskort.
  • SkiStar ger också 25% på säsongskort till alla från 16 år.
  • Från sommaren 2021 lanserade SkiStar sin sommarsatsning Sports & Adventures, och kommunens invånare får också samma fördelaktiga erbjudande på sommarsäsongen.
  • SkiStar samarbetar med lokala slalom- och skidklubbar samt med skolor kring friluftsdagar och aktiviteter på orten

SkiStars initiativ för alla

  • Ungdomspris t o m 17 år för alla samt seniorpris för alla 65+ på samtliga SkiPass
  • Alla barn t o m 6 år som har hjälm åker gratis i alla backar tillsammans med en vuxen.
  • Rabatter för slalomklubbar, aktieägare och de som förmedlar stugor via SkiStar. Rabatter ges också till de som bokar tidigt genom olika kampanjer samt för medlemmar i MySkiStar.
  • Valles vinterveckor i mellanperioder mellan jul-sportlov samt sportlov-påsklov med gratis skidskola och skidhyra för barn t.o.m 6 år. Under 2020/21 deltog över 58 000 barn och vuxna i SkiStars undervisning genom skidskolan och bara under Valles vinterveckor deltar i snitt 1000 barn/vecka.

Läs mer HÄR!

Fakta World Snow Day
World Snow Day är ett årligen återkommande internationellt evenemang för att ge så många som barn som möjligt chansen att uppleva glädjen med snö. Dagen är en del i FIS, det internationella skidförbundets kampanj för att uppmuntra de nationella förbunden att främja snösporten i det egna landet.

World Snow Day firas i år den 16 januari 2022, för elfte gången.

SkiStars försiktighetsåtgärder med anledning av covid-19:
Med goda erfarenheter från tidigare sommar- och vintersäsonger fortsätter SkiStar att satsa på trygghet och säkerhet för alla gäster. Vi uppmanar alla att använda SkiStars app och att förboka aktiviteter och köpa SkiPass på skistar.com eller i appen. In- utcheckning till boende sker digitalt. I övrigt följer vi myndigheternas riktlinjer och rekommendationer. Vi uppmanar också alla våra gäster att ta eget ansvar och hålla sig uppdaterade kring vad som gäller kring bland annat inreseregler mellan länderna.

OM SkiStar
Minnesvärda fjällupplevelser i Sälen, Åre, Vemdalen, Hemsedal, Trysil, St. Johann & Hammarbybacken – SkiStar äger och driver Skandinaviens fem största fjällanläggningar: Sälen, Åre och Vemdalen i Sverige, Hemsedal och Trysil i Norge samt St Johann in Tirol i Österrike och Hammarbybacken i Stockholm. SkiStars vision är att skapa minnesvärda fjällupplevelser som den ledande semesterarrangören för Skandinavien. SkiStars fjälldestinationer är perfekta resmål för aktiva livsnjutare. Här kan familjer och vänner avnjuta härliga dagar i skidbackarna och aktiviteter på fjället sommartid. Många har upptäckt glädjen med utförsåkning, cykling, löpning, klättring och vandring men också vilken nytta en aktiv semester i fjällen kan göra för att träna kroppen, ladda batterierna och för umgänget med nära och kära.

Välkommen till våra destinationer i Sälen, Åre, Vemdalen, Hemsedal, Trysil, St Johann in Tirol samt citybacken Hammarbybacken mitt i Stockholm!

RELEVANTA LÄNKAR  (Öppnas i ett nytt fönster)
SkiStar World Snow day
SkiStar Aktivering & Rekreation
Skistar.com/corona

TEXT & BILDER; SKISTAR