Kanske är en av många anledningar till att göra Italien unikt dess mångfald. Faktum är att Italien är skyldig lite av allt. Från oöverträffade städer, majestätiska, taggiga berg, till sensationella stränder och lugn landsbygd. För många resenärer har det sistnämnda blivit ett unikt sätt att fly den hektiska dagliga rutinen och fördjupa sig i naturen, där man kan lugna sinnet, återställa och öka nivån av välbefinnande. Och utan tvekan, under de senaste två åren, har välbefinnande, både mentalt och fysiskt, övergått till ett ledord.

När vi föreställer oss den italienska landsbygden beskriver vi en plats där genuinhet och stillhet råder. Den stora variationen av landskap från mjuka, böljande kullar, olivlundar och perfekt anpassade vingårdar ger en känsla av frihet och en lycksalig tillflyktsort på landsbygden. Och medan naturen skapar en otrolig miljö, bidrar de genuina ingredienserna i landet, rustika kvitton från jord till bord, värmen från det lokala samhället till avkopplingen. Föreställ dig bara doften av färskt bröd, nypressad olivolja eller en tallrik med charkuterier och ost. Det är den bit av lokal kultur och de äldsta traditionerna och charmen som fortfarande spelar här, vilket gör att besökarna på något sätt känner sig hemma.

Om du vill uppleva den unika magin i den italienska landsbygden, här är några platser att gå.

SICILIEN

När du tänker på en landsbygdssemester i Italien, kommer några regioner att tänka på omedelbart. Och Sicilien ligger inte i framkant, men den sicilianska landsbygden är en av de platser som förtrollar med en oväntad unikhet. Medan de lummiga olivlundarna och perfekt anpassade vingårdarna är typiska för många av landets landskap, lägger den oändliga havshorisonten och de taggiga päronen ett duggregn till den sicilianska landsbygdens storslagenhet. Den soliga och avkopplande atmosfären framkallar avgiftning från det vardagliga, hektiska livet samtidigt som den erbjuder en exceptionell lantlig och autentisk upplevelse. Oavsett om det bara är att sitta ner med ett glas uppfriskande glas vin eller provsmakning av olivolja, är det avgörande för en mysig och rustik känsla att uppleva den andra, mindre kända egenskapen hos Medelhavsön.

UMBRIEN

Italien har sitt gröna hjärta, och dess namn är Umbrien. Den enda landlockade centrala italienska regionen är en resa i ett underverk där andlighet, konst och natur skapar en bländande kombination. De mjukt böljande kullarna badade av det gröna i olivlundarna flätade med vingårdar gör regionen till en idealisk plats för en avkopplande semester på landet. Lägg till en skvätt av ett krispigt lokalt vin och tryffeljakt genom de breda skogarna, så får du essensen av det mest autentiska och lantliga Italien. Men det bördiga landskapet skulle inte ha varit detsamma utan de små medeltida byarna på en kulle där tiden verkar stilla och tiden berättar sensationella historier.

TOSKANA

En rustik tillflyktsort i Italien innebär en djup nedsänkning av lokala traditioner, gemenskaper med varma hjärtan och landets uppriktiga charm. Och Toscana har allt. Den fridfulla atmosfären smälter samman med den hisnande naturen, vilket gör en semester full av minnesvärda stunder. Cypresserna och de böljande kullarna, symbolen för regionens landsbygd, fångar både ögon och själ. Gå bara längre, ta det långsamt, utforska de myriader av genuina jordbruksaktiviteter och en tallrik med typiska Toscana-kvitton tillagade med naturliga ingredienser. Upptäck de natursköna vägarna på landsbygden och njut av en långsam promenad i de små, perfekt bevarade befästa byarna. Så om du vill ha en episk lantlig upplevelse, bege dig till Toscana och njut av dess underbara panoramautsikt medan du smuttar på ett glas vin, utforska regionen på ett djupt och meningsfullt sätt.

Om oss
Vi är Design Your Italy, ett resekonsultföretag med avgift för tjänsten. Vi säljer INTE några resepaket, men vi skapar helt individuella och mycket skräddarsydda resplaner i Italien. Planera din nästa italienska resa med oss. Vi hjälper dig inte bara att organisera din helt personliga semester i hela Italien utan också att skapa vackra och oförglömliga stunder åt dig.