Den italienska sommaren är i antågande och reslusten är större än någonsin. Här kommer några glada nyheter från världens bästa turistland.

Foto; Gondola, Shutterstock – ©Turismo Veneto 

Italien slopar krav på inreseintyg

Nu blir det enklare att resa till Italien. Den 1 maj slopades kravet på inreseintyg och det enda man behöver numera för att komma in i landet är ett covidbevis. Inresehandlingen Passenger Locator Form som tidigare efterfrågats under pandemin har alltså slopats. Väl på plats i Italien finns inga krav på att uppvisa covidbevis vid besök av museer, restauranger eller andra inrättningar. Kravet på munskydd har även det lättats och numera är det enbart obligatorisk att använda munskydd (av typen FFP2) på tåg, flyg, kollektivtrafik, kulturevenemang som konserter och liknande. Detaljerad och uppdaterad information om restriktioner och lättnader finns Italienska Turistbyrån hemsida.
Läs mer: https://www.italia.it/en/covid

Italien utsett till världen bästa turistland

Kungliga slottet, La-Venaria-Reale, just-utanför-Torino, Foto Archivio La Venaria

Den 26 april gick Grand Travel Award av stapeln på Grand Hôtel i Stockholm för 29:e året och Italien fick ta emot den ärofyllda utmärkelsen Världens Bästa Turistland. Galan, som kan beskrivas som resebranschens motsvarighet till filmbranschens Oscarsgala, var äntligen tillbaka efter pandemiuppehåll och priserna som delades ut har röstats fram av resebyråanställda, allmänheten och affärsresenärer. Grand Travel Award arrangeras av Travel News som är Nordens största affärstidning för reseindustrin.
Läs mer;
https://www.travelnews.se/grand-travel-award/har-ar-vinnarna-av-grand-travel-award-2022/
https://www.travelnews.se/grand-travel-award/arets-turistland-ar-tillbaka-i-gta-italien-kan-vinna/

Italien laddar för Eurovision Song Contest


Torino huvudstad i Piemonte, vid alpernas fot i väst. Foto Regione Piemonte

Europas största musikfest närmar sig med stormsteg! Förra året var det den italienska rockgruppen Måneskin som tog hem segern och som seden bjuder står alltså Italien som värdland för årets stora final, som kommer att hållas i PalaOlimpico i Turin. Musikfesten pågår i tre dagar, med semifinaler den 10 och 11 maj och den stora finalen den 14 maj. Det är inte bara musiken och den glammig konserten som kommer att få sin beskärda del av uppmärksamhet. 200 miljoner tv-tittare världen över kommer att få se glimtar från Italiens olika regioner och inspireras till kommande resor. Det är bara att bänka sig, njuta och börja planera nästa resa…
Läs mer:
https://www.italia.it/en/eurovision-song-contest-2022
https://www.turismotorino.org/en
https://eurovisionworld.com/eurovision/2022/event

Inspireras till cykelsemester i Italien med Giro d’Italia


Loppet följer sicilianska östkusten, förbi bl a Taorminaa. Foto; GettyImages

Det anrika cykelloppet Giro d’Italia samlar världens proffscyklister till en tre veckor lång kraftmätning, men det är inte bara proffsen som får puls av tanken på att cykla i Italien. Loppet inspirerar även många resenärer att upptäcka den italienska landsbygden på två hjul. För fjärde året i rad har ENIT – Italienska Turistbyrån fördjupat sitt samarbete med Giro d’Italia för att rikta uppmärksamheten mot en semester i hållbarhetens tecken och för att upptäcka den italienska landsbygden, småstäder och nya regioner i landet. Passa på att följa loppet och få inspiration och uppslag till nya resmål och semesterresor. På Italienska Turistbyråns hemsida kan man följa Giro d’Italia och fördjupa sig i de regioner som loppet passerar igenom.
Läs mer;
https://www.giroditalia.it/en/the-route/
https://www.italia.it/en/giro-ditalia-2022

OM Italienska Statens Turistbyrå
Italienska Statens Turistbyrå (ENIT) marknadsför sedan starten 1919 turistlandet Italien, med huvudkontor i Rom och idag via 27 kontor ute i världen. Kontoret i Stockholm stöttar resebransch och media på de nordiska marknaderna, och informerar och inspirerar allmänheten i dessa länder till nya spännande italienska upptäckter.

OM Joyvoy
Joyvoy.se är en redaktionell resesajt med fokus på resor i närområdet – Skandinavien, Östersjöregionen och norra Europa.

RELEVANTA LÄNKAR  (Öppnas i ett nytt fönster)
Italienska Statens Turistbyrås webbplats
Joyvoy Studio
joyvoy.se

Text; Joyvoy