(Texten är sponsrad)

När många tänker på Milano dyker det nog även upp en fotbollsplan, eller kanske mode och modevisning, i huvudet. Staden är nämligen en av världens hetaste modestäder och hem för några av de största fotbollslagen – Milan och Inter. Allt detta samtidigt som man överallt kan njuta av vackra byggnader, fantastiska restauranger och breda shoppinggator. Det känns självklart att så många väljer att besöka denna vackra stad. På milanoguiden.se kan du ta del av vad du måste se och göra i Milano.

Mode
Milano är, med sina cirka 1.4 miljoner invånare, ett centrum för Europas modeindustri. Många av världens mest berömda modeskapare och designers både bor och verkar här. Var man än befinner sig ser man lyxiga modevaruhus inhysta i pampiga byggnader. Har du kommit för shopping och snygga märkesvaror har du alltså hittat helt rätt. Milano är även ett utmärkt resmål för dig som vill uppleva god mat, fotboll och historisk arkitektur.

Mat
När du besöker Milano är det ett måste att besöka så många restauranger och caféer som kan hinna med. Precis som i övriga Italien spelar maten en stor och viktig roll för italienarna som bor i Milan. Den italienska maten och dess kök har väldigt god renome över hela världen och det är svårt att göra annat än att hålla med. Vart ska du annars äta äkta italiensk pizza, pasta och mozzarella om inte i Italien?

Fotboll
AC Milan och Inter, två av världens största fotbollslag, har Milano som hemstad. Många som reser Italien vill gärna få uppleva den häftiga stämningen när något av dessa lag spelar. Inter och AC Milan är Italiens absolut största, och också mest framgångsrika, fotbollsklubbar. Att få biljetter kan vara svårt och det kommer möjligtvis att svida lite i plånboken, men upplevelsen kommer säkerligen bli ett minne för livet.

Nära till vackra sjön Lago di Como
Milano är verkligen storstaden som bjuder på allt, och tack vare dess goda läge finns det goda möjligheter att besöka den närliggande sjön Lago di Como. Det är den tredje största sjön Italien och faktiskt den djupaste i Europa. Så behöver man en paus från storstaden för en dag bjuder Como på fantastiska utsikter och maffig natur.

Milano har något att erbjuda de allra flesta och det finns oändligt mycket att se och göra. Läs på Apollo.se för mer tips inför din resa till Milano. En stad för alla åldrar och personligheter att njuta av.