Upptäck hur klassiska toner kan slussa dig till Italiens dolda rum med den landsomspännande festivalen Musica con Vista. Förläng semestern med workation från Aostadalen eller njut av holistiska spatraditioner i uppdaterad version på magiska Hotel Palazzo Fiuggi utanför Rom.

ITALIENSKA TURISTBYRÅNS NYA KAMPANJ – LIVE ITALIAN!

Om du strosar runt på Stockholms gator i sommar och plötsligt översköljs av lust att boka en resa till Italien beror det förmodligen på att du fått syn på den flytande reklamskärmen Billboat. Under juli månad kommer den klimatsmarta reklampråmen, som bland annat drivs av återvunna Tesla-batterier, att locka förbipasserande att ge sig hän och leva lite mer italienskt med den globala kampanjen ”Live Italian!”.

I reklamfilmerna syns italienska världsstjärnor som ambassadörer för budskapet, bland annat den topprankade solistdansaren Roberto Bolle som genom magisk gestikuleringskonst illustrerar den rätta känslan. Billboat är inte bara en mobil reklamplats – under sin färd genom Stockholm samlar den dessutom upp skräp som hamnat i vattnet. Både snällt för miljön och inspirerade.

UPPTÄCK DOLDA PÄRLOR UNDER MUSIKFESTIVALEN MUSICA CON VISTA

Med festivalen Musica con Vista välkomnar Italien besökare i sommar att upptäcka en lång rad fantastiska dolda rum genom musiken. Totalt anordnas 37 konserter för att stötta unga italienska och internationella musiker med inriktning på klassisk musik, i kombination med ett fokus på cirkulär ekonomi och en bibehållen levande landsbygd. Festivalen äger rum över hela Italien, från Trento i Alperna till Palermo på Sicilien, och erbjuder besökare en musikalisk resa till trädgårdar, kloster, herrgårdar och palats.

Konserterna kompletteras av hundratals sidoaktiviteter i samma anda, och en interaktiv karta online gör det enkelt att orientera sig i programmet. Festivalen pågår till och med den 23 september.

FÖRLÄNG SEMESTERN – DISTANSJOBBA FRÅN VALLE D’AOSTA

Letar du den perfekta workation-destinationen i en rogivande, italiensk alpmiljö? Då är Aostadalen platsen för dig. Oavsett om du kommer ensam eller tillsammans med familj eller kollegor, under en vecka eller för flera månader finns bra faciliteter och boenden för att kunna flytta skrivbordet och vardagen till den här magiska regionen. Här kan du kan ta avkopplande bergspromenader under lunchpausen och andas frisk luft bland gröna ängar direkt efter jobbet.

Aostadalen utgör hjärtat av de västra italienska Alperna och gränsar till Frankrike och Schweiz och hyser några av de högsta topparna i Europa. Om du vill frigöra dina sinnen och maxa insiprationen ta linbanan Skyway Monte Bianco upp för att arbeta eller studera i specifikt reserverade rum på 2.140 eller 3.466 meters höjd i Mont Blancmassivet vid Courmayeur. I staden Aostas centrum finns dessutom ett brett utbud av restauranger, vinbarer, kaféer, butiker och hantverksateljéer.

HOTEL PALAZZO FIUGGI: KLASSISK NJUTNING MED MODERNA METODER

Ladda batterierna med en kroppslig och själslig renovering på klassiska Hotel Palazzo Fiuggi. Här möts klassiska spatraditioner med holistiskt tänkande och avancerad, västerländsk medicin i en vacker, naturnära slottsmiljö. Hotel Palazzo Fiuggi ligger bara ett stenkast från Rom, men är en oas av lantligt lugn. Här erbjuds personliga spa-program och skräddarsydda behandlingar.

Platsen är känd för sitt helande vatten och genom att kombinera traditionella metoder med modern teknik har faciliteten blivit en favorit bland många prominenta besökare. Det medicinska spaet är över 6 000 kvadratmeter stort och i hjärtat av hälsocentret finns bland annat thalassoterapibad med havsmineraler och spa-svit med bubbelpool, bastu och hamam. Kom som dig själv och res hem som en ny människa.

OM Italienska Statens Turistbyrå
Italienska Statens Turistbyrå (ENIT) marknadsför sedan starten 1919 turistlandet Italien, med huvudkontor i Rom och idag via 27 kontor ute i världen. Kontoret i Stockholm stöttar resebransch och media på de nordiska marknaderna, och informerar och inspirerar allmänheten i dessa länder till nya spännande italienska upptäckter.

(ENIT) marknadsför sedan starten 1919 turistlandet Italien, med huvudkontor i Rom och idag via 27 kontor ute i världen. Kontoret i Stockholm stöttar resebransch och media på de nordiska marknaderna, och informerar och inspirerar allmänheten i dessa länder till nya spännande italienska upptäckter.

RELEVANTA LÄNKAR  (Öppnas i ett nytt fönster)
Kommande konserter
Italienska Statens Turistbyrå