Katalonien kommer att väcka alla era fem sinnen oavsett vad ni väljer. Och om ni tar steget att prova på våra sportaktiviteter kommer ni inte att ångra er. Den här våren kommer ni att kunna utöva era favoritaktiviteter i Katalonien med total säkerhet. Paddelsurf är en av de katalanska strändernas modesporter. Eftersom den är så enkel att utöva samt är perfekt för att lära känna kusterna på ett nytt sätt kommer man alltid att kunna se folk som korsar vattnet ståendes på en bräda.

Vid vattenstationen Costa Daurada, i regionen Tarragona, och mer konkret i kommunerna Cambrils och Salou, kan man man påbörja den önskade aktiviteten, som även erbjuds som familjeaktivitet och som guidas av en specialiserad övervakare. Vad behöver ni för detta? Ni behöver ha på er era badkläder och hyra en bräda som är lämplig för aktiviteten och ni erhåller sedan allt material som ni behöver.

Faktum är att vattenstationen Costa Daurada ger besökarna möjligheten att lära sig, träna och kombinera olika vattensporter: från kajakutflykter på havet till dykning och snorkling. Det finns dessutom adrenalinsporter som para-segling där man dras flygande över havet med hjälp av en motorbåt samt flyboard som innebär att man åker över havet med hjälp av en speciell propeller.

Stationen erbjuder även familjepaket som inkluderar en samling aktiviteter som katamarandykning för att man ska lära sig att följa en rutt som går mellan Salou och Cambrils. Man kan paddla kajak eller åka på en uppblåsbar banan. Och för de personer som vill ta del av riktigt unika upplevelser finns det mycket intressanta alternativ som exempelvis att dyka bland tonfisk på öppet hav eller att prova biokajak vid l’Ametlla de Mar, som kombinerar kajakfärden med snorkling.

Denna nautiska station är en zon med turisterbjudanden för aktiviteter ute på havet: ett specialiserat resmål som är inriktat på nautiska upplevelser och som leds av professionella medarbetare, vilka är välorganiserade och inriktade på att erbjuda besökarna den absolut bästa av upplevelser. De aktiviteter som erbjuds där är helt koordinerade och övervakade av experter och certifierade instruktörer som har en stor erfarenhet av havet.

Det främsta målet är att besökarna ska ha en trevlig och unik upplevelse ute på havet och alla aktiviteter innehar de tillstånd som krävs samt utförs under gällande normer och säkerhetsföreskrifter. Man har även havet i åtanke, dess ekosystem och dess extensiva biologiska mångfald av flora och fauna.

RELEVANTA LÄNKAR  (Öppnas i ett nytt fönster)
Catalonias webbplats