En unik vistelse i skogens hjärta
Med en öppen utsikt över orörd skog kommer du till Trakt. Kliv in i din skogssvit med öppen utsikt över skogen. Somna under stjärnorna. Här är du skyddad från omvärldens brus i grönska och snö, alltid på naturens villkor där upplevelsen styrs av årstiden. Skogssviterna är snäckorna som sätter naturen i fokus hela tiden. Skogen bjuder in till ett lugn som får dig att glömma stressen i staden.

Foto: Linus Englund 

Historien om Trakt Forest Hotel
Trakt Forest Hotel handlar om att vara en del av naturen, inte att vara gäst i den. Fem skogssviter, designade av Gert Wingårdh, ligger i Sveriges djupa skogar och erbjuder en lugn och estetisk miljö.

Visionen är att skapa en unik upplevelse, njuta av naturen, maten från lokala råvaror och tystnaden. Från de upphöjda skogssviterna kan gästerna se djur ströva omkring och höra ljud av naturen, nära årstiderna och elementen.

Trakt Forest Hotel är grundat av Mattias och Sandra Sälleteg och skogssviterna är byggda på familjegodset Sällehägnad. Mattias är 5:e generationens Sälleteg, och generationer före honom har brukat marken, arbetat i skogen och byggt hus på fastigheten. Familjen vill leva av, och arbeta med, landet. Trakt Forest Hotel är en naturlig utveckling av detta.

En viktig del i projektet Trakt Forest Hotel är också att vara med och utveckla området, för att kunna skapa en vital landsbygd.

Ordet ”trakt” är svenskt, vilket betyder ”område”, och är ett uttryck som används inom skogsbruket.

Trakt Forest Hotel är ritat av Gert Wingårdh, från Wingårdhs. Inspirationen kommer från den omgivande skogen, träden, naturens skiftande färger och jakttornen. De fem skogssviterna är byggda av trä, utsidan täckt av obehandlade paneler från skogen i de omgivande skogarna. Allt byggmaterial har transporterats till byggarbetsplatsen, för att minimera miljöpåverkan.

Fakta om Trakt Forest Hotel
Antal skogssviter: 5, 31 kvadratmeter vardera
Grundare: Mattias och Sandra Sälleteg
Plats: Sällehägnad, Sverige
Arkitekt: Gert Wingård
Byggt: 2020-2022
Öppnar: 1 juli 2022
Bokning: online

RELEVANTA LÄNKAR  (Öppnas i ett nytt fönster)
Trakt Forest Hotels webbplats

Text: Trakt Forest Hotel
Foto: Linus Englund