De som vill besöka Döda havet-regionen kan nu enkelt upptäcka sevärdheter och upplevelser för att skräddarsy och planera sin resa. Detta tack vare turisminitiativet The Lowest Route in the World, som skapats av tre regionala råd i förhoppning om att öka turismen i området.

Foto: Itamar Grinberg

Området kring Döda havet har precis blivit enklare att uppleva, tack vare turisminitiativet The Lowest Route in the World – ett samarbete mellan tre regionala råd i närheten. Genom initiativet har en plattform skapats där det är enkelt för kommande besökare att i förväg läsa om aktiviteter och sevärdheter i området och planera resan längs Döda havet baserat på egna intressen, vare sig det gäller en ensam resenär, en familj eller en grupp.

På plattformen finns endast godkända så kallade ambassadörer, för att skapa den bästa möjliga upplevelsen för gästerna. Ambassadörerna erbjuder aktiviteter såsom att utforska området med hjälp av cykel, elcykel, kajak, båt, jeep eller vandring. Det går även att exempelvis delta i en trumworkshop, besöka en keramikstudio eller ölbryggeri, äta på olika restauranger och få massage. Vid resans början går det att få ett ”pass” som kan stämplas vid varje besök av områdets ambassadörer.


Foto: Shlomi Fishman

Syftet med turisminitiativet The Lowest Route in the World är att främja en mer meningsfull, autentisk och experimentell upplevelse av världens lägsta plats. Förhoppningen är att det leder till ökad turism i området både från Israel och andra länder – liknande turistrutterna Mont Blanc i Schweiz och Camino de Santiago Cross-Israel Trail.

Israeliska Statens Turistbyrå
Israeliska Statens Turistbyrå har som uppgift att marknadsföra Israel som destination i Norden och att förmedla turistinformation till allmänheten i dessa länder. Israeliska Statens Turistbyrå arbetar direkt under turistministeriet i Israel. Sammanlagt finns 18 turistbyråer runt om i världen som arbetar med att främja turismen till Israel.

Upplev det unika Israel
– Besök Tel Aviv, party- och strandstaden vid Medelhavet som aldrig sover.
– Strosa runt i fascinerade Jerusalem med dess tre världsreligioner.
– Flyt på hälsosamma Döda havet.
– Simma med delfiner och snorkla i Röda havets korallrev vid Eilat.
– Gå i Jesus fotspår i Heliga landet.
– Vandra i Galiléen med dess häpnadsväckande natur.

RELEVANTA LÄNKAR  (Öppnas i ett nytt fönster)
Läs mer om Döda Havet HÄR!

Text; Israel Government Tourist Office
Bild: Itamar Grinberg