Om du brukar ta CBD som kosttillskott och dricker alkohol vill du säkert veta om det är säkert att blanda de två. Du kanske redan känner till effekterna av att blanda cannabis med alkohol och undrar om samma sak gäller CBD – här är det enkla svaret på vad som händer när du blandar CBD och alkohol.

Vad händer om jag dricker alkohol och tar CBD samtidigt?

Det är otroligt att resultatet kommer att vara farligt när du blandar CBD och alkohol, men inte rekommenderas det heller. Troligtvis kommer du känna dig slö, trött och matt av att blanda de två, men inte värre än så. Självklart ska man inte köra efter att ha druckit alkohol, och samma sak gäller även när du blandat CBD och alkohol. Effekterna från alkoholen och CBD:n kan vara ännu intensivare än när du bara får i dig en av de två vilket kan göra att du känner dig väldigt dåsig.

Kan jag ta CBD för att sova bättre efter att ha druckit?

Om du ofta har svårt att somna efter att ha druckit kanske du funderar på att ta hampaprodukter för att du ska kunna somna enklare. 

Även om det  troligen kommer vara enklare att somna med både CBD och alkohol i dig är det inte rekommenderat. CBD och alkohol i kombination ger dig förstärkta effekter av båda två, och även om det inte är livshotande att blanda CBD och alkohol finns inte nog med forskning för att det ska kunna rekommenderas.

Fördelar med CBD

När man tar CBD utan alkohol finns många fördelar för din fysiska och mentala hälsa. CBD kan hjälpa mot insomnia, minska stress och ångest, förbättra humör och fungera som smärtstillande. Förutom det så är CBD dessutom antiinflammatoriskt och har en helande effekt. 

CBD är inte psykoaktivt eller berusande, till skillnad från THC. Det är heller inte beroendeframkallande vilket gör det till ett mycket säkert tillskott att ta.

Kan jag dricka alkohol om jag tar CBD varje dag?

Det finns inget bevis för att CBD och alkohol i kombination är farligt även om det kan få dig dåsig. 

Du kan dricka alkohol trots att du tar CBD dagligen, men det är bäst att du inte gör det precis efter eller innan CBD och det är aldrig rekommenderat att du dricker för mycket. En vanlig mans kropp kan göra sig av med ungefär en drink per timma.