Annelie är en erfaren naturfotograf som tar ett begränsat antal gäster med på sina resor för att uppleva vilda djur.

bergsgorilla
Bilden; Bergsgorilla

2013 blev Annelie den i världen som har flest betalande besök hos bergsgorillorna i Uganda med hela 50 gånger. Detta blev uppmärksammat med pompa och ståt i regionen då pengarna som kommer in via ekoturism och gorillatillstånden är nyckeln till djurens överlevnad. 

Annelie gör sitt 55 besök hos gorillorna
Annelie Utter är en pionjär inom ekoturism i Sverige, och idag leder hon resor runt om i världen. Hon är researrangör, expeditionsledare och naturfotograf. Hon tar ett begränsat antal gäster med på sina unika resor till de viltrikaste platserna i världen. Hon har som mål att bygga en turism med utgångspunkt i en hållbar utveckling. En viktig del i hennes arbete är att se efter lokalbefolkningens välbefinnande då det är förutsättning till att bevara de hotade djuren och de områden de lever i.

Annelie har under flera år suttit i styrelsen för Svenska Ekoturismföreningen. I vinter är det dags för att besöka Ugandas bergsgorillor för 55 gången.

annelie_med_priset500
Bilden; Annelie Utter med sitt fina pris, en gorillastayett.

NaturResor Annelie Utter AB arrangerar äventyrliga resor allt från Arktis till Afrika med tyngdpunkt på djur, natur och befolkningen.

Annelie Utter leder resorna tillsammans med lokala guider. Vill du följa med själv? Läs mer här då!

År 2001, 6 mars mottog Annelie Utter priset som Sveriges bästa Ekoturismarrangör av Grand Travel Award 2001

Läs även om Annelie Utter och hennes Fotoresa Pantanal – Jaguarernas land HÄR! 
Guide är den erfarna naturfotografen och filmaren Annelie Utter och lokala naturguider