Från 2 december till 8 januari öppnar Gröna Lund grindarna till ett magiskt och storslaget vinteräventyr – Winter Wonderland. Besökarna kommer kliva in i en värld full av sagoväsen, gnistrande och storslagen belysning, spännande vinteraktiviteter, läckra matupplevelser och fartfyllda attraktioner för alla åldrar. Kl. 10.00 idag släpps biljetterna, där 7 000 biljetter omfattas av ett Early Bird-erbjudande och säljs för halva priset.

Text & Bild; Gröna Lund

Underlandet
Lilla Området har förvandlats till Underlandet – ett sagolikt vinterrike där barnen kan träffa Isdraken, Prinsessan, Godistrollen och de busiga Knytten. Bland magiska snöträd vaknar godisfilurerna till liv och såpbubblor samsas med underlandets förtrollande belysning och åkattraktioner i vinterskrud.

Rainbow Land
Mitt emot Stora Scen hittar du Rainbow Land – en galen, TV-spelspixlig värld i regnbågens alla färger. Här kan du utmana dina vänner i ”Rainbow Racers” – Sveriges häftigaste pulkabacke där man kan tävla mot varandra i varsin donutformad gummiring när man glider nerför den 40 meter långa backen. ”Disco Bumpers” flyttar också in under Winter Wonderland – en fartfylld och snurrig vinterversion av radiobilarna i discobelysning där gästerna själva styr en rund radiobil som både snurrar runt och kan krocka med andra åkare.

Klappfabriken
Välkommen till jordens enda klappfabrik söder om Nordpolen! Lustiga Huset har bytt skepnad och förvandlats till en galen verkstad i full produktion. Fabriken drivs av alver som brinner för att busa – så välkommen in på egen risk!

Bubble Street
Inne på Stora Området utanför Coca-Cola Store hittar du Bubble Street – en busig och bubblande gata som tas fram i samarbete med Coca-Cola, där du hittar roliga spel och bubbliga aktiviteter.

Grüna Lund
I området vid Biergarten hittar du Grüna Lund – en alpby som garanterat sett sina bättre dagar! Det fanns en tid när den alpinspirerade byn var en pulserande skidort, men nu har liftsäkerhet och pistunderhåll fått ge vika för After Ski och festligheter för både stora och små. Här kan du utmana dina vänner i bland annat Skidskytte och Hockeygames eller njuta av en rykande het fondue eller alpernas bästa glühwein.

Winter Wonderland är en av Gröna Lunds största satsningar någonsin.
Vår nya vintersatsning, där Coca-Cola är huvudpartner, förväntas locka ca 150 000 gäster under 23 öppetdagar och kommer att skapa ca 1 400 nya arbetstillfällen. Winter Wonderland öppnar fredagen den 2 december och håller öppet under adventshelgerna samt hela jullovet ända till 8 januari (2-4 december, 9-11 december, 16-18 december samt 26 december-8 januari). Alla biljetter förbokas online och släpps till försäljning idag kl. 10.00 på Gröna Lunds hemsida .

OM Gröna Lund
Gröna Lund är Sveriges äldsta tivoli och ingår i temaparkskoncernen Parks and Resorts, Nordens ledande aktör inom upplevelseindustrin, tillsammans med Kolmården, Furuvik och Skara Sommarland. Tivolit har 30 attraktioner och sex restauranger samt ett varierat utbud av lotterier, 5-kampsspel och mat- och snackskiosker. Gröna Lund bjuder även på en mängd underhållning i form av konserter, dans och barnunderhållning. Tivolit sysselsätter ca 1500 säsongsanställda och är en av landets ledande besöksattraktioner.

RELEVANTA LÄNKAR  (Öppnas i ett nytt fönster)
Gröna Lunds webbplats
Se Gröna Lunds presentation på vår systersajt, ListitSweden.se HÄR!