Att åka på bilsemester är en rolig upplevelse där du kan anpassa utifrån just dig och de du reser tillsammans med. Du kan planera in i minsta detalj, men du kan även lämna lite åt fantasin. Sedan är det bra att kolla bilen innan avresan också. I den här artikeln kommer vi att ge dig alla tips du behöver för att få en fantastisk bilsemester i Sverige.

Planera din bilsemester

Planeringen är det viktigaste när du ska åka på bilsemester. Även om du inte vill ha planer för varje minut finns det en del saker som du bör planera in. Du bör till exempel alltid ha en slutdestination. Där kanske du stannar i några dagar, eller veckor, och bara njuter. Det kan vara i en stuga du hyrt eller så kanske du tar in på hotell. Försök också planera vilka vägar du tar dig, och kanske lite avstickare på vägen. En bilsemester kan vara lång men den kan också vara ganska kort, då är behovet av stopp på vägen inte lika stort.

Det är alltid bra att kolla in restauranger och platser med toalett på vägen. Att åka bil i flera timmar kräver energipåfyllning och med lite sökningar på internet kan du hitta pärlor på vägen. Boendet bör du också ha fixat innan avresan så att du vet att du har någonstans att sova när du kommer fram.

Sist men inte minst är det viktigt att göra en kontroll av bilen du ska resa med. Har du ingen egen bil kan du köpa en bil hos Bildeve. Även om du köper en ny bil bör du se till att tanka den full, fylla på kylarvätska, kontrollera däcktrycket och kolla oljan innan du ger dig iväg. Kolla också upp var du kan fylla på drivmedel på vägen.