Radisson Blu Resort Trysil har utsetts till Norges bästa skidhotell vid World Ski Awards. Det är sjätte gången som Trysilhotellet får detta eftertraktade publikpris. Men i år känns det extra speciellt.

Text & Bild; SkiStar

Personalen på Radisson Blu Resort Trysil jublade när de tilldelades det prestigefyllda priset som ”Norges bästa skidhotell”. Detta är ett internationellt pris som delas ut av World Ski Awards, där det är gästerna själva som röstar fram sina favoriter.

”Det här är väldigt roligt”, sägerMaria Åhgren, General Manager på Radisson Blu Resort Trysil. – Vi har vunnit priset tidigare, men i år känns det extra bra. Att vi nu vinner trots att vi måste hålla avstånd och ta hand om våra gäster bakom munskydd och plexiglas förra året visar att vår personal levererar service på hög nivå.

”Bekvämt för oss med barn”

Det familjevänliga hotellet, som delägs och drivs av SkiStar, ligger mitt i skidanläggningen i Trysil och har många faciliteter som familjerna uppskattar. Familjen Thorsen från Ytre Enebakk är en av dem. Merete och Lasse med sina barn Live (8 år), Sine (9 år) och Mina (11 år) var på skidsemester i Trysil i vintras och bodde på Radisson Blu Resort Trysil.

Det var helt enkelt en drömsemester. Hotellet är en pärla, där du bor närmast barnens backar. Efter skidåkningen fanns det många fler aktiviteter vi kunde göra tillsammans, som simning, surfing och bowling. Det finns också flera matställen att välja mellan, vilket var väldigt bekvämt för oss med barn, sägerMerete. ”Men det som skiljer Radisson Blu Resort Trysil från andra skidhotell vi har bott på är personalen som var fantastisk med våra barn och gjorde vår vistelse i Trysil ännu bättre.

Träningshotellet

Stian Berg är också en gäst som anser att priset som Norges bästa skidhotell är välförtjänt. Han och hans flickvän Ellen Søhol Lie har precis avslutat en veckolång vistelse på hotellet, där de har gjort sig av med säsongens första pass på längdskidor. Nu är de båda klara för den nationella säsongsöppningen i längdskidåkning på Beitostølen, som startar i helgen.

Det har varit helt perfekt för oss att bo på Radisson i Trysil. För det första ligger hotellet nära längdarenan, det har ett bra gym där vi skulle kunna lägga till några extra styrkepass och både frukost, lunch och middag är anpassade för oss idrottare, säger Berg.

Firar med tårta

Även i SkiStars egna mätningar av servicekvalitet får Radisson Blu Resort Trysil höga poäng.

– Vi är väldigt måna om att vår personal ska få vara en del av de upplevelser som gästerna längtar efter. Våra egna mätningar visar att vi levererar på detta. Utmärkelsen som Norges bästa skidhotell är bara ytterligare ett kvitto på det, sägerÅhgren. – Vi kunde inte vara stoltare och i dag ska vi fira med tårta och en extra klapp på axeln för hela personalen. Men då ska vi lägga armarna i kors och göra oss redo för den kommande säsongen som är precis runt hörnet.

LITE OM SkiStar

SkiStar AB (publ) är ett fjällturismbolag och är noterat på Nasdaq Stockholm, Mid Cap. Koncernen äger och driver fjällanläggningar i Hemsedal och Trysil i Norge, Sälen, Vemdalen, Åre och Hammarbybacken (Stockholm) i Sverige.

RELEVANTA LÄNKAR  (Öppnas i ett nytt fönster)
Radisson Blu Resort Trysil
World Ski Awards

Text & Bild; SkiStar