Katalonien är den region i Spanien som har det största antalet tennisbanor och det är inte någon slump. Denna sport har en lokal historia som går tillbaka över 100 år och Katalonien utgör en av de främsta platserna om man vill utvecklas som professionell tennisspelare eller helt enkelt bara njuta av ett bra set.

Det finns katalanska banor där bl.a. spelare som Rafael Nadal, Arantxa Sánchez Vicario och Carlos Moyá har tränat. Det finns en bra anledning till detta: Katalonien har ett bra medelhavsklimat, träningsanläggningar av hög kvalitet, specialanpassade boenden, tennisskolor av god kvalitet samt ett stort antal evenemang och turneringar. Behöver du fler anledningar till att träna din backhand här?

Akademin Sánchez-Casal i El Prat de Llobregat ligger endast 20 minuter från Barcelona och är en av regionens mest prestigefyllda klubbar. Den grundades av spelarna Emilio Sánchez Vicario och Sergio Casal, som vann silver vid OS i Seoul 1998. Här har man utbildat och tränat framtidens tennisspelare i över 20 år. Det erbjuds vidare inte bara tennisträning för eleverna utan även skola, med inkluderat boende, för att man ska få en komplett utbildning.

Detta campus har 27 tennisbanor i en miljö som är omgiven av vackra trädgårdar. Akademin har också andra installationer som fotbolls- och basketplaner samt en utomhuspool. Om denna plats låter lockande så råder vi dig till att leta upp det program som bäst passar dina behov. Det förekommer aktiviteter både årligen och veckovis. Utöver det finns det sommarläger, internationella utbyten samt helgundervisning.

Om du är på jakt efter fler tennisplatser i närheten av Barcelona har vi även Centro Internacional de Tenis de Cornellà med 31 banor (snabba, grus och inomhus), sju banor för paddeltennis, gym och en uppvärmd pool. Centre d’Alt Rendimentde Sant Cugat är ett annat intressant alternativ med fyra inomhusbanor (två för singel och två för dubbelspel) som är konstruerade av syntetisk harts med en bas i trä. Det finns slutligen tre grusbanor utomhus.

RELEVANTA LÄNKAR  (Öppnas i ett nytt fönster)
Catalunyas webbplats