Idag finns det många elhandlare I Sverige, som gärna konkurrerar om att erbjuda billig el. Dock är det inte alltid det lättaste att veta vad du ska välja när det är dags att teckna nytt elavtal. Idag har det ju dessutom blivit viktigare än någonsin att få tag på billig el. Det tack vare att elen ökar i pris samt att det även råder viss brist på den. 

Bra punkter för att välja ett billigt elavtal

När du är på jakt efter billigare el och ett lägre elpris, så är det bra att göra vissa saker. Du bör utgå från din egen elförbrukning när du väljer samt satsa på ett avtal med en låg avgift eller ett lågt påslag. Det är även superviktigt att jämföra elavtal.

Det många gör som ett misstag, det är att teckna det första elavtalet de hittar, eller tecknar hos det elbolag man alltid haft. Det är bra mycket bättre att jämföra olika elbolag och vad de har för olika elavtal. Det gör att det är enklare att hitta billig el. 

Oftast har du även valet att teckna rörligt avtal eller ett fast avtal. Du bör här kolla på vad du förbrukar idag. Om du inte förbrukar så mycket, så kan ett rörligt avtal passa dig. Fast avtal brukar rekommenderas för husägare eller för dig som förbrukar mycket el. 

Ett sätt att hitta billigare el med ett lägre elpris, det är att nyttja det som kallas för nykundsrabatt. Det är ofta elbolag erbjuder detta om du är helt ny kund till dem.

Den billigaste elen får du genom att:

Se till att välja ett rörligt påslag eftersom det i genomsnitt brukar vara ett lägre pris.
Se till att teckna ett elavtal med lågt påslag.
Välja ett avtal med en låg månadskostnad.
Välja ett bolag med en rabatt för nya kunder.
Anpassa din elkonsumtion till de billigaste timmarna på dygnet (det är om du har rörligt timpris).