Årets mest romantiska dag närmar sig med stormsteg. I sann alla hjärtans dag-anda presenterar Türkiye fyra förtrollande resmål för dig som vill fira kärleken lite extra. Njut av en romantisk middag med utsikt över İstanbul, flyg luftballong i Kappadokien eller skapa nya alla hjärtans dag-traditioner i vackra Kars och Şirince.

Bilden ovan; Istanbul. Foto; Pierre Loti Hill

Istanbul – romantik i storstadsmiljö

Istanbul  (Länken öppnas i ett nytt fönster) är en av de mest romantiska städerna i världen och ett perfekt resmål för en minnesvärd alla hjärtans dag. I varje hörn av denna livfulla stad gömmer sig färgglada platser och vackra byggnader som får kärleken att sprudla. İstiklal Street, Galatatornet och Galatabron, Basilica Cistern, Rumeli Fortress, Çamlıca Hill, Emirgan Grove, Anadolu Kavağı och Bosporen är bara några exempel på var du kan njuta av fantastiska vyer blandat med fängslande historia. Passa även på att boka en romantisk alla hjärtans dag-middag och njut av varandras sällskap på någon av stadens alla förstklassiga restauranger.

Kappadokien – ett romantiskt sagolandskap

Med sitt sagolika landskap är Kappadokien (Länken öppnas i ett nytt fönster) ett annat utmärkt alternativ för en oförglömlig alla hjärtans dag-semester. Den vackra miljön gör det till ett perfekt resmål för att fira kärleken. Starta dagen med en romantisk luftballongstur i soluppgången och om ni inte redan hade fjärilar i magen så har ni garanterat det nu. Besök också någon av de underjordiska städerna och bo på ett grotthotell där ni får ta del av regionens klassiska stenarkitektur tillsammans med komfort och lyx. Som grädden på moset avslutas sedan kvällen med ett glas vin från någon av de lokala vingårdarna framför en öppen brasa.

Kars – ett okänt paradis

Kars (Länken öppnas i ett nytt fönster) är en stad som gör sig extra vacker under vintern. Fira alla hjärtans dag i ett magiskt vinterlandskap och njut av lokala delikatesser och mysiga aktiviteter. Du tar dig till Kars med tåget Touristic Eastern Express från Ankara. På vägen genom Kırıkkale, Kayseri, Sivas, Erzincan och Erzurum passerar ni flera historiska tågstationer och imponerande landskap. Väl framme i Kars kan ni besöka Sarıkamış och åka skidor i kristallsnö. På sjön Çıldır som fryser till is kan ni njuta av romantiska promenader, slädturer eller se när fiskare bryter isen för att fånga kvällens middag.

Şirince – Egeiska havets egen pärla

Om du istället föredrar att fira alla hjärtans dag i ett något varmare klimat är byn Şirince i Izmir (Länken öppnas i ett nytt fönster) ett bra alternativ. Detta guldkorn är uppmärksammat för sin rika historia och vackra arkitektur. Promenera hand i hand längs smala gator medan ni beundrar pittoreska hus och bara njuter av varandras sällskap. Passa även på att besöka den antika staden Efesos för att se ruinerna efter teatern och biblioteket som byggdes under antiken. Kvällen kan sedan tillbringas framför en sprakande brasa medan ni smuttar på lokala viner och drunknar i varandras ögon.

RELEVANTA LÄNKAR  (Öppnas i ett nytt fönster)
Goturkiye.com