Reslusten fortsätter vara stark bland svenska resenärer. Om några veckor är det dags för sportlov och då är det många som ska ut och resa. Norwegian har tagit fram en lista på de mest bokade utländska resmålen under sportlovet och det är storstaden London, destinationer på varmare breddgrader och Alperna som främst lockar reslystna svenskar, men även Alperna.

De tre mest populära utländska destinationerna från Stockholm Arlanda under sportlovet är London, Malaga och Las Palmas följt av Alicante, Rom, Barcelona, Genève, Salzburg, Lyon och Köpenhamn. Även om metropolen London och södra Europa är omåttligt populära resmål finns det även ett stort intresse för att åka till Alperna under sportlovet. Geneve, Salzburg och Lyon som alla tre ligger ett par timmars bilresa från ett flertal populära skidorter, står också högt upp på listan över de mest bokade resmålen på årets första skollov.

– ”Sportlovet närmar sig med stormsteg och bokningarna visar att det finns ett stort intresse att resa under vintersäsongen. Det finns ett blandat intresse då både storstad, varmare breddgrader och Alperna lockar resenärer under årets första skollov. Vi är glada över att kunna erbjuda ett brett utbud av destinationer och ser fram emot att välkomna resenärer ombord”, säger Magnus Thome Maursund, kommersiell direktör på Norwegian.

Det finns fortfarande biljetter kvar till de mest populära destinationerna under sportlovet men vissa avgångar börjar bli fullbokade. Desto tidigare man bokar, desto större valmöjligheter har man och desto billigare är biljetterna. De resenärer som framför allt reser från Stockholm Arlanda under sportlovet har sportlov under vecka 8 (20 – 26 februari) och vecka 9 (27 februari – 5 mars)

De tio mest bokade utländska destinationerna från Stockholm Arlanda under vecka 8 och 9

  • London Gatwick
  • Malaga
  • Las Palmas
  • Alicante
  • Rom
  • Barcelona
  • Genève
  • Salzburg
  • Lyon
  • Köpenhamn

info

OM Norwegian
Norwegian etablerades 1993 men lågprisbolaget med Boeing 737-plan började flyga 2002. Ända sedan dess har vårt fokus varit att erbjuda smarta och bra resor till låga priser. Norwegian har utsetts till Europas bästa lågprisbolag sex år i rad av Skytrax och lojalitetsprogram Norwegian Reward har utsetts till ”Flygbranschens bästa lojalitetsprogram i Europa/Afrika” under Freddie Awards i USA. Sedan 2012 har Norwegian fått över 55 priser och utmärkelser för bolagets produkter, service och nyskapande inom flygbranschen. Under 2019 blev Norwegian det första flygbolaget att underteckna FN:s program för klimatåtgärder och förpliktade sig därmed att bli klimatneutralt innan 2050. Norwegian erbjuder prisvärda flygresor med utmärkt kvalitet i Norden och till viktiga destinationer i Europa.
info

RELEVANTA LÄNKAR  (Öppnas i ett nytt fönster)
Besök www.norwegian.com
Följ Norwegian på FacebookTwitterInstagramLinkedIn och YouTube