På Kanarieöarna finns det över 500 unika och sagolika stränder. Här finns något för alla smaker – oändliga sträckor med sandstrand, turkost vatten, lugnt hav eller höga vågor och orörda små vikar omgivna av fantastisk natur.

Bilden ovan; Papagayo strand på Lanzarote, Kanarieöarna – Foto: Canary Islands Tourism

Kanarieöarnas olika stränder är som tagna från film och det kristallklara vattnet bjuder in till svårslagna badupplevelser. Tack vare det behagliga klimatet med 4800 soltimmar per år finns här stränder att besöka oavsett årstid. Nedan listas Kanarieöarnas tio bästa stränder värda att vinna en Oscar:

El Golfo, Lanzarote

På Lanzarotes västkust ligger den imponerande stranden El Golfo som kännetecknas av sina svarta lavastenar. Stranden har formats av vinden och vackra klippformationer har bildats. El Golfo är även känd för sin gröna lagun, Lago Verde, vars vatten är en stark kontrast mot den svarta sanden och de orangegula klipporna.


Maspalomas sanddyner på Gran Canaria – Foto: Canary Islands Tourism

Maspalomas, Gran Canaria

Vid Gran Canarias sydligaste punkt ligger Maspalomas strand med sitt stilla vatten och den tre kilometer långa sandstranden. Här finns ett stort utbud av hotell vilket gör platsen ultimat för en familjesemester.

El Médano, Teneriffa

På södra Teneriffa ligger lokalbefolkningens favoritstrand, El Médano, vars sand är alldeles gyllene. Havet är grunt och det är måttligt med vågor. El Médano har blivit ett populärt utflyktsmål för öborna, där många utövar vind- och kitesurfing.

Las Nieves, Gran Canaria

Stranden Las Nieves består av stora stenblock, kristallklart vatten och omringas av ståtliga berg. Den är lättåtkomlig tack vare strandpromenaden som går via hamnen och stranden sträcker sig 500 meter från Algatete-piren till bergens början.

Papagayo, Lanzarote

På södra Lanzarote ligger en av öns mest populära stränder, Papagayo, med sin vita sandstrand och det kristallklara vattnet. Det smaragdgröna havet ligger dessutom spegelblankt och stilla hela dagen, likt en swimmingpool och är idyllisk för snorkling.

Morro Jable, Fuerteventura

Från norra Fuereventura till kuststaden Morro Jable sträcker sig den kilometerlånga sandstrand med samma namn. Utöver den vita sandstranden och det turkosa vattnet finns här ett stort shoppingutbud, perfekt för inköp av semestersouvenirerna.

Playa del Inglés, La Gomera

Sedan sjuttiotalet har Playa del Inglés i La Gomera varit en legendarisk destination inom hippiekulturen och alternativa rörelser. Till skillnad från andra orörda naturiststränder på Kanarieöarna ligger detta resmål nära restauranger och underhållning.

Bajamar, La Palma

Bajamar på ön La Palma är en av de mest populära stränderna bland lokalbefolkningen. Sandstranden består av svart sten och ligger beläget mellan Santa Cruz de la Palma och naturmonumentet Risco de la Concepción. Bajamar är även en av de bästa platserna på La Palma att se soluppgången på.

Timijiraque, El Hierro

Några meter från Puerto de la Estaca ligger Timijiraque, en praktiskt taget orörd strand. Om sommaren är det en populär plats för simmare, medan vinterns mer stormiga hav gör den till en attraktion för surfare under denna årstid. Även om Atlanten är kraftfull i detta område, råder en lugn och rofylld atmosfär längs kusten.

La Francesa, La Graciosa

Ön La Graciosa, knappt 30 kvadratkilometer stor, är trots sin blygsamma storlek full av vacker natur. Kusten kantas av vikar och orörda stränder där La Francesa sticker ut som en av de bästa. Stranden har vit sand som står i skarp kontrast till det turkosblåa havet och är formad som en vik i söderläge, vilket gör att havet nästan alltid är lugnt. Från La Graciosa har man även en fantastisk utsikt över den gigantiska väggen av klippor på Lanzarotes nordöstra kust.

RELATERADE LÄNKAR  (Öppnas i ett nytt fönster)
Läs mer om Kanarieöarna här
info
TEXT; EHRENBERG SØRENSEN Kommunikation