– i samarbete med SkiStar – en stafett i utmanande fjällterräng!

Den 15 mars lanserade Marathongruppen sin nya satsning EXECUTE. En stafett i lag om två till fyra personer som i år avgörs på Hundfjället och Tandådalen i Sälen. Evenemanget går av stapeln den 30 september och en helhelg med fokus på laget och löpning väntar deltagarna.

EXECUTE är en stafett där löparna tävlar i dam-, herr- och mixedklass. Varje lag består av tre eller fyra löpare. Det finns även 50 lagplatser för de som önskar en ännu större utmaning och vill tävla i duo-klass. Totalt finns det plats för 2000 deltagare, vilket motsvarar cirka 450–500 lag. Lotta Lindblom, evenemangschef på Marathongruppen, summerar känslorna på lanseringsdagen så här.

– ”Det senaste halvåret har vi jobbat hårt för att få till det här och att vi äntligen får visa upp det känns väldigt roligt. Det är såklart ingen hemlighet att pandemiåren varit tuffa och har gjort att nya stora satsningar inte varit högst upp på agendan. Därför känns det extra kul att vi nu är på en plats där vi vågar gå framåt och lansera en helt ny produkt. En produkt som vi märkt att våra deltagare saknat”, säger Lindblom.

I år hålls evenemanget på Hundfjället/Tandådalen i Sälen. Förhoppningen är sedan att evenemanget ska kunna flytta runt från år till år. Du ska fylla minst 18 år under 2023 för att få delta.

Med på arrangemanget finns även SkiStar som Marathongruppen inledde ett långsiktigt samarbete med under föregående år.

OM det helt nya löpkonceptet EXECUTE

– ”Som ett led i att inspirera fler människor till en aktiv fritid, avkoppling och att vistas i vår fina fjällmiljö lanserade vi Tjejmilen Sälen tillsammans med Marathongruppen som från start blev en succé. Nu fortsätter vi utveckla vårt fina samarbete genom att lansera det helt nya löpkonceptet EXECUTE där man tillsammans med vänner under hel dag vistas i vacker och storslagen fjällmiljö. Vi ser fram emot att få välkomna alla deltagarna på EXECUTE till Sälen och Hundfjället där vi kommer erbjuda både boende- och matupplevelser på SkiStar Lodge Hundfjället. Paketen släpps längre fram i vår”, avslutar Fredrik Rydén, koncept- och eventchef på SkiStar.

Anmälan till EXECUTE är öppen och blir du intresserad av att läsa mer hittar du information på evenemangets hemsida, se länk nedan.

RELATERADE LÄNKAR  (Öppnas i ett nytt fönster)
EXECUTE Sälens webbplats