Ibland behöver man helt enkelt komma bort från vardagens stress. Förr kunde man bara drömma om att få ta del av en herrgårdsmiljö när man ville bort från sin vardag. Numer finns det alla möjligheter i världen att både ströva runt i naturen kring en herrgård men även övernatta i dess underbara rum. Vi berättar mer om övernattning i herrgårdsmiljö.

Herrgård med anor

Det här med herrgård innebär ofta äldre byggnader med anor. Sov över hos Knistad och upplev de gamla anorna. Herrgårdsmiljön skapar ofta en unik känsla som bara måste upplevas. En vistelse på en herrgård är så mycket mer än att bo på hotell. Platsen erbjuder oftast ett lantligt lugn och en härlig natur tillsammans med en förstklassig service och mat från lokala entreprenörer. Den direkta närheten mellan aktiviteter såsom en egen golfbana, trädgårdsspel, bar och vedbastu ger rätt förutsättningar för dig som gäst att välja tempo efter dagsform. Självklart kan salongen med en god bok vara det som kanske blir dagens uppgift. Du väljer.

Olika aktiviteter

Det är klart att en övernattning i herrgårdsmiljö innebär en lantlig restaurang som erbjuder lokalproducerade råvaror. Oftast är menyn komponerad utifrån dessa fantastiska råvaror och maten serveras i en fantastisk matsal. Även om vägen till herrgården oftast passerar genom maten är även herrgårdens olika aktiviteter något som kan förgylla din vistelse. Oavsett om det handlar om strövtåg i naturen eller specifika aktiviteter såsom golfrundor eller jägarexamen ger herrgården alltid något för alla. 

Om du inte vill unna dig någon aktivitet finns alltid möjligheten att vara nedbäddad i någon av herrgårdens flyglar eller läsandet av en god bok framför brasan. Terrassens lyxiga drinkmöjligheter är också något som varje gäst bör uppleva. Utifrån allt detta hoppas vi att du nu har fått upp ögonen för vad en herrgårdsvistelse kan ge dig. Du väljer hur du vill spendera din vistelse på en herrgård.