Från och med den 30 mars finns biljetter till tågresor med SJ under perioden 29 maj – 3 september ute till försäljning. Under perioden planerar Trafikverket att genomföra en hel del banarbeten på flera olika sträckor. Deras definitiva planering är ännu inte färdig och SJ tvingas därför att hålla en del avgångar som spärrade för försäljning till dess att beskeden ges från Trafikverket. Det finns också utmaningar i SJs egen planering som gör att vissa avgångar ännu inte kan öppnas upp för försäljning.

– De sena beskeden från Trafikverket gör att vi ligger ungefär en månad sent med det här biljettsläppet jämfört med normalt. Men det är viktigt för våra kunder att vi ändå öppnar upp försäljningen för merparten av avgångarna, det vill säga de avgångar som vi faktiskt vet att vi kommer kunna köra, säger SJs presschef Tobbe Lundell.

Under perioden 19 juni – 20 augusti ställer SJ in alla avgångar på Västkustbanan, det vill säga sträckan mellan Göteborg och Malmö/Köpenhamn, på grund av banarbeten. Sträckan trafikeras under perioden av Öresundståg och vi hänvisar resenärerna till den trafiken.

OM SJ
SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. SJ är ett av Sveriges grönaste varumärken och en del av lösningen för att klimatmålen ska nås. Koncernens drygt 4 800 medarbetare i Sverige och Norge bidrar alla till ökat tågresande – framtidens sätt att resa.

Som marknadsledande tågoperatör knyter SJ ihop Sverige, Norge, liksom Skandinaviens huvudstäder. SJ ägs av svenska staten och har som uppdrag att driva lönsam persontrafik på järnväg.

RELATERADE LÄNKAR  (Öppnas i ett nytt fönster)

info
TEXT & BILD; SJ
info