En campingresa är en rolig utflykt både för familjen, vännerna eller till och med att göra själv. Men det är mycket som du kommer behöva tänka på och som du behöver införskaffa. Oroa dig inte, här kommer du få all hjälp du behöver.

Rätt plats
Det är viktigt att du väljer rätt plats. Det lättaste alternativet är såklart att sätta upp ett tält för dig och barnen i trädgården. Detta kan vara en bra plats om barnen är lite mindre eller om ni inte har så många dagar i rad där det inte redan finns något planerat. Ett annat alternativ är att hitta en camping eller en annan passande plats nära ditt hem, alltså något som inte ligger flera timmar bort. Detta är ett bra val om du tror att någon eller några i ditt sällskap riskerar att tröttna på upplevelsen innan slutet, då blir det lättare att åka hem tidigare. Om du vet att alla kommer vara helt insatta i den här resan kan det bästa alternativet för dig vara att åka längre bort och göra en ordentlig semester av det i stället. Detta är självklart det roligaste alternativet, men gör det som passar dig och ditt sällskap bäst.

Vad behövs
Nuförtiden finns det ett stort sortiment för camping och utomhusaktiviteter. Det finns alltså många olika tält att välja på beroende på hur stort det behöver vara eller hur många du kommer behöva. Om du vill ta med dig till exempel en liten grill finns det flera olika sorter att välja på där också. Att laga mat på en lägereld, (kanske grilla marshmallows) eller ett stormkök är också bra alternativ. Se till att ta med dig olika aktiviteter att göra så att ingen blir uttråkad. Välj till exempel kortspel, brädspel, utomhusaktiviteter eller utomhussporter att ta med. Tänk också på att ta med mycket mat och mycket vatten, det är alltid bra att ha.