Wagrain är den perfekta orten för familjen som vill uppleva alperna. Här får du ett stort skidområde med fantastisk skidåkning för alla åldrar och nivåer. Vad sägs om tillgång till över 350km pist?

Text & Bilder; Lion Alpin

Skidsemester med barnen i centrum
Det är viktigt att barns upplevelser på skidsemestern blir positiva. Därför ligger Lion Alpins  prisvärda hotell i Wagrain på gångavstånd till liften. Skidåkningen i Wagrain är bekväm och liftköerna korta tack vare ett modernt liftsystem. Det stora leklandet i backen har tunnlar och banor som gör åkningen rolig. Här ordnas massor av spännande aktiviteter och det finns en stuga för inomhuslek när små tår blir kalla. I skidskolan kan barnen lära sig åka skidor med skandinaviska skidlärare.

Detta gör Wagrain till ett perfekt resmål om du vill resa till alperna med barn. Kan barnen redan åka? Toppen! Här kan du ge dina barn en perfekt introduktion till skidåkning i Alperna och se dem utvecklas till riktiga skidentusiaster. Skidsystemet är stort, välplanerat och lätt att hitta i. Åk tillsammans i breda backar eller välj olika nedfarter och möts där nere. Denna skidresa blir ett fint startskott på alla alpresor ni kommer att göra tillsammans. Ni kan tillsammans utforska det härliga skidområdet innan det är dags för en härlig lunch i solen på en läcker panoramaterass.

Boende
I Wagrain har Lion Alpin inte mindre än tre av sina egna Alpeffect Hotels för att ge bästa möjliga upplevelse under din alpresa.

I Wagrain finns skidåkning för entusiasten
Wagrain bjuder på skidåkning med drömbackar för carvingåkaren. De långa, breda, röda pisterna bjuder in till böljande svängar. Närmast byn är backarna lättare men ett snöbollskast bort finns mer utmanande skidåkning. Testa stålkanterna i världscupbackarna i Flachau och Zauchensee eller klättra uppför Griessenkar och pumpa puder. Vi erbjuder barnpassning så att du hinner dra några repor nerför berget på egen hand.

Längdåkning
Vill du komma närmare naturen och lugnet kan vi rekommendera längdskidåkning, för det finns gott om spår för det i området.

Liftnära boende med halvpension
Lion Alpins  hotell ligger nära backen och är utformade för avkoppling när du inte ägnar dig åt skidåkning. Menyerna brukar få bra betyg och på Grafenberg Resort finns en uppskattad barnbuffé. Här hittar du även Lion Alpin Snow Club för alla busiga barn.

För dig som inte bara är intresserad av skidåkning på semestern
Om du uppskattar andra aktiviteter utanför skidåkningen finns en mängd alternativ. I vattenlandet Wasserwelt finns rutschkanor och utomhuspool. Snow Club bjuder på skattjakt, familjequiz, filmvisning och lekar. Eller varför inte ta en tur nerför berget på en österrikisk kälke? För dig som gärna tar det lite lugnt på semestern finns en fantastisk relaxavdelning på Wasserwelt. Om du vill njuta av en lunch i backen med hela familjen rekommenderar vi Lion Alpins  picnics.

Det ingår alltid med Lion Alpin
Lion Alpin har format sina resor till Wagrain och andra orter i Alperna för att du ska kunna göra en bokning och sedan slippa planering i stort sett hela skidsemestern.

I alla paketresor med Lion Alpin ingår:

Resa och transfer
Boende
Liftkort (redo på hotellet vid ankomst)
Guideservice 24/7
Lion Alpins egen trygghetsgaranti
Guideservice dygnet runt

Deras guider finns tillgängliga 24/7 under din skidresa till Wagrain. Har du några frågor om det praktiska som transfer eller liknande svarar de gärna. Du kan även vända dig till dem för lokala tips på restauranger och vilka backar du inte ska missa.

Lion Alpin ringer upp dig redan innan du påbörjar skidresan till Wagrain, för att räta ut eventuella frågetecken du har inför avresa. Efter att ni möts på flygplatsen följer guiderna med i transferbussen och ser till att ni kommer tillrätta på boendet, där liftkortet redan finns uthämtat åt dig.

Under tiden på skidresa i Wagrain håller guiderna bland annat i välkomstmöten, visningar av pister och olika kvällsarrangemang.

Transfer från Salzburg – Wagrain
När du reser till Wagrain med Lion Alpin anländer du till Linz eller Salzburg. Därifrån hoppar du på deras transfer som tar dig till resmålet. Självklart ingår den här transfern till och från flygplatsen i din paketresa när du väljer flyg som transport.

Lion Alpin ser till att den här sista biten på resan blir smidig, i och med att en guide från Lion Alpin möter dig på flygplatsen och visar dig vägen till transferbussen. Guiderna kommer också berätta för dig när transfern tillbaka till flygplatsen hämtar dig från hotellet inför hemresan. Det går naturligtvis bra att fråga deras guider under skidresan om du har några frågor.

RELATERADE LÄNKAR  (Öppnas i ett nytt fönster)
Lion Alpin och Wagrain