Upplevelser har blivit alltmer populära att ge bort som present under de senaste åren och just nu är upplevelsepresenter en riktig trend. För bara något år sedan var ju faktiskt upplevelser årets julklapp och det är kul att se hur populariteten fortfarande håller i sig.

Där nog inte så svårt att förstå varför. Vi vet att många köper upplevelser åt sig själva och sin familj eftersom resandet har varit begränsat. Men även som just presenter som att många väljer just att ge bort upplevelser som födelsedagspresent har ökat. I stället för att köpa en fysisk present som en pryl eller ett klädesplagg, väljer alltså allt fler människor att ge bort en upplevelse.

Varför har då upplevelser blivit så populära som presenter? Det finns nog flera skäl. Dels är det nog en hel del som anser att en upplevelse blir något mer speciellt och mindre vardagligt än en fysisk present som en klocka eller en bok, saker som man kan skaffa åt sig själv eller åt någon annan. Dels handlar det förmodligen även om att många uppfattar en upplevelsepresent som något mer personligt och mera omtänksamt. När du väljer en

Sen känns ju en upplevelse också lite lyxigare än de flesta ”vanliga” presenterna, är det inte så? Dessutom är det ganska spännande även om man ”bara” får ett presentkort på upplevelser med en given presentsumma så att man får välja och vraka bland alla upplevelser helt själv.

Men vilka upplevelser är just nu de mest trendiga? Du kanske funderar över att ge bort något som födelsedagspresent, till morsdag eller kanske till ett par som bröllopspresent? Då har du rätt läsning alldeles framför ögonen, för här har upplevelse.com tagit fram de sex hetaste trenderna inom upplevelsepresenter just nu.

Dryckesprovningar
Bland de populäraste provningarna tillhör ölprovningar och vinprovningar, samt med whisky och champagne. Det har dock kommit en del annat under årens lopp som blivit populära, som att prova sig fram genom rom, gin och tequila. Att prova olika drycker har dock varit trendigt länge och kommit igång ordentligt igen under den senaste tiden.

Matupplevelser
Att bjuda vänner på middagar och ge dem presentkort på restauranger är en gammal sedvänja. Nu mera är det nog vanligare att man ger dom ett presentkort på en matupplevelse. Middagar, som ”Middag för två” och ”Sveriges bästa bord” tillhör de mest populära och är de trendigaste. Men även middagarna kan även innehålla andra inslag, som att samtidigt lösa ett mordmysterium eller att äta en middag i kolsvart mörker.

Vårdande upplevelser
Allt från spa-upplevelser som massage till lyxiga spahelger är heta att ge bort som upplevelser trend just nu. Att själv må bra och skapa välmående för andra är något som de flesta borde uppskatta. Men det kan också vara spännande att få något mera udda som present som fiskpedikyr och chokladmassage.

Weekendresor
Jo visst, just nu i skrivande stund är det ju faktiskt dyrt att resa, särskilt långresor. Många väljer därför att köpa en kort resa till sig själva och weekendresor trendar just nu. Även att köpa en weekendresa som present, exempelvis som att vänner går ihop och samlar till en present till ett bröllopspar och barn som köper en weekendresa till sina föräldrar är populärt just nu. Om vi istället hade listat vilka presenter som var trendigast att köpa åt sig själv, hade förmodligen just weekend kommit högst upp, så populära är dom faktiskt just nu.

Fartfyllda upplevelser
När det gäller att ge bort upplevelser som födelsedagspresent till män i alla åldrar finns det få andra som är så uppskattade som att få provköra en av världens snabbaste sportbilar. Fart överhuvudtaget är populärt, men det är något extra speciellt med riktigt snabba bilar och racing. En perfekt födelsedagspresent till vilken 30-årig man som helst.

Upplevelser på hög höjd
Att ge bort ballongfärder och helikopterturer som upplevelsepresenter är populärt just nu. Upplevelser på hög höjd är något alldeles extra och uppfattas som en speciell lyx som man inte gör var dag och innebär minnen som dröjer sig kvar. Det här är också något som är populärt som något man gör tillsammans med vänner eller tillsammans med familjen. En upplevelsepresent kan ju också vara att bjuda in någon i en grupp för att göra något tillsammans.

Text; Upplevelse.com
Bilder; Pexels/Pixabay
inf