Varje år lockar Kanarieöarna tusentals svenska semesterfirare som vill njuta av de vidsträckta stränderna, den storslagna naturen och de kanariska delikatesserna. Dessutom erbjuder ögruppen golfentusiaster många möjligheter och med Kanarieöarnas 24 golfbanor finns här något för alla.

Bilden; Buenavista Golf på Kanarieöarna.Licens: Medieanvändning. Upphovsrätt: Canary Islands Tourism

På Kanarieöarna kan man njuta av det behagliga klimatet och träna på sin sving på någon av de 24 golfbanor som ligger runtom ögruppen. Många av golfbanorna är utformade för proffspelare och utrustade med moderna faciliteter och belägna intill hotellkomplex – allt för en oförglömlig semesterupplevelse.

Spaniens äldsta golfbana på Gran Canaria

Real Club de Golf de Las Palmas är den äldsta golfbanan i hela Spanien. Den grundades 1891 på den nordöstra delen av ön Gran Canaria och 1957 ritades den om av den berömde arkitekten Mackenzie Ross. Banans läge, på kanten av kratern vid en slocknad vulkan, ger besökarna en vidsträckt utsikt över öns bergstoppar och hav.

Kanarieöarnas bästa golfbana på Lanzarote

Costa Teguise Golf som ligger öster om Lanzarote, har beskrivits som den bästa banan på Kanarieöarna av världsmästaren Severiano Ballesteros. Golfbanan anlades 1978 av och är omgiven av vulkanisk sten, kaktusar och ståtliga palmer. Utsikten över Atlanten och de perfekta väderförhållandena gör att du kan spela golf här oavsett årstid.

Golf ett stenkast från Lanzarotes flygplats

Bara tio minuter från Lanzarotes flygplats och nära turistorten Puerto del Carmen hittar du Lanzarote Golf Banan är designad av den berömde golfbanearkitekten Ron Kirby och anlagd i ett böljande landskap som harmoniserar med utsikten över Atlanten och ön Fuerteventura.

En avkopplande golfsemester på Teneriffa

Abama Golf & Spa Resort är den perfekta platsen för en avkopplande golfsemester på den sydvästra delen av Teneriffa. Banan ritades 2005 av den kände arkitekten och golfproffset Dave Thomas och ligger i ett hotellkomplex med alla nödvändiga faciliteter med fantastisk utsikt över ön La Gomera.

Internationella turneringar på Teneriffa

Banan Golf del Sur ligger på den södra delen av Teneriffa och är har varit värd för flera internationella mästerskap såsom Shell Wonderful World of Golf 1995, där Ernie Els och Phil Mickelson tävlade, och Tenerife Ladies Open 2002. Banan ritades ursprungligen 1987 av den berömde arkitekten Pepe Gancedo och byggdes om 2005 med golfproffset Manuel Piñero i spetsen.

En golfresa till Fuerteventura

Golf Club Salinas de Antigua ligger bara åtta kilometer från Fuerteventuras flygplats och är hela 21 450 kvadratmeter stor, med sanddyner som skyddar mot väder och vind. I närheten av banan ligger de två hotellen Elba och Sheraton med fyra respektive fem stjärnor.

La Gomeras enda golfbana

På en klippa i södra delen av La Gomera ligger öns enda golfbana, Tecina Golf Den är bekvämt belägen nära den lilla turistbyn Playa de Santiago och på höjderna i Lomada de Tecina, med enastående utsikt över Atlanten och ön Teneriffa. Banan designades 2003 av den berömde arkitekten Donald Steel bjuder in till härliga golfdagar i vacker omgivning.

Om Kanarieöarna

Kanarieöarna är en spansk ögrupp belägen i Atlanten, som består av åtta öar – Gran Canaria, Teneriffa, Lanzarote, Fuerteventura, Hierro, La Palma, La Gomera och La Graciosa. Det tar ca 6 timmar med direktflyg från Sverige till ögruppen, som erbjuder en medeltemperatur på 19 °C under vintern och 23 °C på sommaren. Kanarieöarnas många olika landskap bildar ett perfekt resmål för naturälskare, atleter och familjer – från månliknande landskap på Lanzarote, bergiga Teneriffa och sanddynerna på Gran Canaria till regnskogen på El Hierro och La Gomera.

Öarna erbjuder en livlig atmosfär för familjer, men även dolda pärlor för dem som vill uppleva folktomma stränder, trendiga musik- och konstfestivaler, miljövänliga boutiquehotell och unika strandbarer. Ögruppen är även en topp-destination för elitidrottare och för dem som söker upplevelser med inslag av sporter som golf, cykling, klättring, segling, surfing och dykning.

RELEVANTA LÄNKAR (Öppnas i ett nytt fönster)