– Italien är solens och det vackra vädrets land, med långa traditioner av kvalitativt välkomnande av besökare, och årets glädjande siffror bekräftar landets dragningskraft.

Ingen akut situation, landets temperaturer ligger inom det normala!

Det råder ingen akut väderlekssituation i Italien. Temperaturerna ligger inom de för säsongen normala snitten med några lokala toppar. Semestersäsongen fortskrider som planerat och turismen till Italien har återhämtat sig väl, på vissa destinationer även med god marginal jämfört med sommaren 2019, före pandemin.

Med detta utmanar vi förstås våra konkurrenter, och jag noterar att utländsk media ibland återger överdrifter, men de temperaturer vi sett har inte på något vis påverkat vårt turistutbud utan vi fortsätter att leverera de upplevelser som gjort oss berömda; ett varierat och kvalitativt utbud med hållbarhet i fokus.

Vi väntar på er, mellan berg och hav, vid sjöar och i böljande landskap, med historiska byar, kulturstäder, underbar gastronomi och leder för vandring eller cykelturer – unika upplevelser för alla önskemål, kommenterar Italiens turistminister Daniela Santanchè.

Jag vill försäkra besökare från jordens alla hörn till Italien att de kommer att mötas av en varm sommar utan några särskilda krissituationer eller risker. Kom och njut av Italien i sin fulla prakt, hälsar Ivana Jelinic, styrelseordförande och CEO för ENIT, landets nationella turistbyrå.

OM Italienska Statens Turistbyrå

Italienska Statens Turistbyrå (ENIT) marknadsför sedan starten 1919 turistlandet Italien, med huvudkontor i Rom och idag via 27 kontor ute i världen. Kontoret i Stockholm stöttar resebransch och media på de nordiska marknaderna, och informerar och inspirerar allmänheten i dessa länder till nya spännande italienska upptäckter.

RELATERADE LÄNKAR (Öppnas i ett nytt fönster)
Italia.it 

Bilden; Dolce Acqua, Liguria. Foto; Agenzia Regionale, Liguria