Ska du börja gymnasiet snart och är intresserad av företagsekonomi, entreprenörskap, juridik och psykologi? Perfekt – då har vi ett tips till dig!

Ekonomiprogrammet

Om det låter intressant, bör du genast kika in här där du hittar ett högskoleförberedande ekonomiprogram. Det här är ekonomiprogrammet där du under tre års tid får en gedigen utbildning i de så väl teoretiska som praktiska grunderna inom företagande.

Ekonomiprogrammet är ett användbart gymnasieprogram som du med största säkerhet kommer att ha stor glädje och nytta av i ditt framtida yrkesliv. Några av de yrken som du kan sikta på när du har gått klart ekonomiprogrammet är ekonom, jurist, börsmäklare, revisor och advokat.

Programmet är en perfekt bas för vidare högskolestudier inom, till exempel, ekonomi, juridik eller samhällskunskap. Möjligheterna är många med ekonomiprogrammet i ryggen! Du förbereds inför högre studier genom självständigt arbete – allt för att du ska få en stabil studiegrund. Här får du chansen att verkligen investera i din framtid och skapa en stark grund för din framgång i yrkeslivet! 

Välj mellan två inriktningar

Du kan välja mellan två inriktningar inom ekonomiprogrammet. Den ena är inriktningen ekonomi och den lämpar sig alldeles utomordentligt bra till dig som är intresserad av företagande och entreprenörskap. När du går ditt sista år på programmet får du dessutom möjlighet att driva ditt alldeles egna företag genom Ung Företagsamhet, så kallat UF.

Om det i stället är lag och rätt samt ekonomi som du brinner för, väljer du ekonomiprogrammet med inriktningen juridik. Här får du utmärkta kunskaper i hur man löser olika juridiska problem samt hur man använder en lagtext på korrekt sätt. Det här är kunskaper som du sedan kan ta med dig i både privatlivet och i affärslivet i framtiden. 

När du väljer ekonomiprogrammet, oavsett inriktning, kan du vara helt säker på att du möts av engagerade lärare som hela tiden strävar efter att se dig utvecklas maximalt.