Val d’Isère är en av världens mest klassiska skidorter som lockar alla, från friåkande säsongare till influgna miljardärer. Även om den charmiga atmosfären i byn hålls intakt så vore Val d’Isère inte Val d’Isère om man inte ständigt förnyade och förbättrade sig. En rad nya butiker, hotell, koncept, restauranger och sensationer lanseras varje år. Nedan presenteras en del av de nyheter som både återkommande och nya gäster kan upptäcka och njuta av i vinter.

Nyheter på hotellfronten

Club Meds exklusiva resortkoncept – nu i Alperna
Club Med i Val d’Isère är researrangörens första Exclusive Collection Resort som ligger i bergen. Resorten har 215 deluxe-rum och sviter och är sinnebilden av lyx: en upplevelsefokuserad och intim atmosfär som kombinerar avskildhet och välbefinnande i en exceptionell miljö. Inredningen går i naturliga material som sten, trä och ylle för en autentisk känsla. Huvudrestaurangen Bellevarde har ett eget bageri, en hälsohörna och en stor uteplats med fondueset och en rad olika grillar för en gemytlig matupplevelse.

Restaurangen Millésimes fokuserar på lokal gastronomi med en imponerande vinkällare. I barerna Légende och Chalet underhålls gästerna med levande musik och uppträdanden. Med ett exklusivt yogaprogram kan man närvaro-ladda batterierna under hela vistelsen. Den helt nyrenoverade byggnaden är hållbarhetscertifierad enligt Breem och man siktar på fler gröna utmärkelser och aktiviteter inom ansvarsfull turism.
Läs mer här!

Privata villor och lägenheter för en exklusiv upplevelse
Nytt för i vinter är att hotell Airelles Val d’Isère öppnar sin första villa. Med 220 kvadratmeter har den fyra sovrum med plats för upp till åtta gäster och erbjuder direktaccess till pisterna från en rymlig terrass i söderläge. Silverstone Lodge är en utmärkt bas för semester med storfamiljen eller vännerna. Den lyxiga miniresorten ligger nära byns centrum med ski in-ski-out via Santon-backen och rymmer två sviter och fyra lyxiga takvåningar för upp till 17 personer. Njut av exklusiva faciliteter som privata pooler, biografrum och massagerum, liksom förstklassig hotellservice i form av chaletchef, kock, skidbutler och concierge i en charmig och elegant miljö.

Nytt på restaurangfronten

Lunch i backen
Populära restaurang Edelweiss firar 20-årsjubileum i vinter och öppnar man restaurang René i Mangard-backen i Le Fornet. Nya René välkomnar skidåkare till en varm atmosfär med helglasad matsal med unik panoramautsikt över dalen och ett öppet kök komplett med en kolgrill.

Middag i byn
Restaurang L’Alpin är en nyhet i byn för i år. Här serveras traditionella hemlagade rätter i en autentisk alpstugas gemytliga miljö. L’Alpin kommer att ha öppet för middagar på vintern.

Ät i solen med sjöutsikt
På restaurang La plage de l’Ouillette har man utsikt över Val diseres frusna sjö från den nyrenoverade terrassen. Välj mellan snackbaren för en måltid lite på språng, lunchrestaurangen med vällagad husmanskost och grillrestaurangen för bordsservering.

Nya aktiviteter i Val d’Isère

Våga testa speed-riding
”Jag är inte rädd, jag kan flyga..!” Inspireras av Stig-Helmers mantra från Sällskapsresan-filmerna och kasta dig ut för branten fastspänd på en vinge. Skid- och äventyrsskolan Evolution 2 erbjuder kortare skärmflygningskurser i form av speed-riding, där man flyger tillsammans med en instruktör nära marken med nya specialdesignade tandemvingar. Val d’Isère erbjuder en särskilt bra terräng för nybörjarflyg och tandemflyg. Pris: € 440 för en halv dag.
Läs mer här

Nya kurser för unga åkare
En rad olika skidkurser erbjuds för både erfarna och nybörjare från tre år och uppåt. I de nya Team-rider-kurser får unga skidåkare möjlighet att utforska bergssidorna och prova på freestyle tillsammans med erfarna instruktörer. Nytt är också eftermiddagskurser för barn över fem år som innefattar en mängd afterski-aktiviteter som pulka, skattjakt och att utforska bergen.
Läs mer här

TEXT & BILDER; Val d’Isère – Licens; Medieanvändning