Skidentusiaster i den österrikiska regionen SalzburgerLand kan se fram emot unika skidupplevelser när de i år har möjlighet att uppleva Audi FIS Ski World Cup finalen i Saalbach Hinterglemm. Finalen äger rum i mars och för närvarande finner vi svenska Sara Hector som rankad femma. Bara elva månader efter världscupfinalen, kommer Saalbach Hinterglemm att stå värd för FIS Alpine World Ski Championships 2025.

Svenska i topp 5 när Saalbach Hinterglemm värmer upp inför världsmästerskapen i skidor!

I år kan den som åker på skidsemester i SalzburgerLand i Österrike förvänta sig mer än utmärkt skidåkning. Skidorten Saalbach Hinterglemm kommer nämligen att stå värd för Audi FIS Ski World Cup finalen för 17:e gången och erbjuder därmed en möjlighet att se skidåkning i världsklass på nära håll. Bland annat finner vi svenskan Sara Hector, som 2022 vann OS-guld i storslalom och som för närvarande är rankad femma i den alpina världscupen som startade i slutet av oktober förra året. Audi FIS Ski World Cup finalen kommer att hållas den 16–24 mars 2024 på berget Zwölferkogel. Under finalen kommer skidortens resterande backar att vara öppna för Saalbach Hinterglemms skidåkare. Svenska semesterfirare kan därmed uppleva tävlingen på plats och få chansen att heja fram Sara Hector till medalj.

För världens bästa skidåkare handlar Audi FIS Ski World Cup finalen inte enbart om att göra upp om säsongens sista poäng. Det är också den perfekta uppvärmningen inför FIS Alpine World Ski Championships, som kommer att äga rum i Saalbach Hinterglemm vintern 2025.

Vi ser mycket fram emot vinterns världscupfinal och de kommande världsmästerskapen i Saalbach Hinterglemm. I SalzburgerLand har vi arrangerat mästerskap för vintersport under många år och det är en tradition som vi är mycket stolta över. Det fleråriga värdskapet bekräftar att vi kan erbjuda våra gäster pister och skidåkning i absolut världsklass”, säger Johanna Krainer, marknadsföringsansvarig på SalzburgerLand Tourismus.

När FIS Alpine World Ski Championships 2025 hålls i Saalbach Hinterglemm nästa år blir det andra gången som skidorten står värd för världsmästerskapen. FIS Alpine World Ski Championships 2025 kommer att äga rum endast elva månader efter att vinnaren av Audi FIS Ski World Cup finalen har korats och kommer då att hållas på samma plats.

Tillsammans med Leogang och Fieberbrunn bildar Saalbach Hinterglemm ett omfattande skidområde under namnet Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn. Området Fieberbrunn är känt för sina unika förutsättningar för offpiståkning och har under många år varit ett återkommande inslag för Freeride World Tour, det vill säga i världsmästerskapen i offpist, som i år äger rum i mars. Även då kan man se svenskar tävla, då Carl Regnér Eriksson, rankad sjua totalt, Max Palm, rankad åtta, och Kristofer Turdell, rankad 23:a, deltar.

Om SalzburgerLand

SalzburgerLand är svenskarnas favoritdestination för skidsemester i Österrike. Regionen inkluderar de populära skidorterna Hochkönig, St. Johann in Salzburg, Skicirkus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn, Obertauern, Zell am See-Kaprun, Wagrain och Salzburger Saalachtal. SalzburgerLand har mer än 2 000 kilometer pister i olika svårighetsgrader och över 280 000 hotellbäddar.

Läs mer om SalzburgerLand här: www.salzburgerland.com/en/

Bilden; Foto: SalzburgerLand Tourismus. Upphovsrätt: SalzburgerLand Tourismus. Licens: Medieanvändning