Våren är på ingång i Estland. Njut av ett avkopplande spabesök i kurorten Pärnu eller lyssna på när Baltic Sea Philharmonic tolkar metalmusik. Här listar vi några aktuella händelser.

Upplev Estlands femte årstid

Varje år när vinter övergår till vår, infaller den femte årstiden i Estland. Det häftiga fenomenet orsakas av att vattennivåerna stiger från den smältande snön och då floderna inte klarar av att ta hand om allt vatten inträffar en spektakulär men kontrollerad översvämning.

De som bor i närheten av våtmarksområden och naturparker är väl förberedda på de årliga översvämningarna och har hittat på olika uppfinningsrika sätt att ta vara på denna unika årstid. Det betyder både nya möjligheter för fiske och vackra kanotleder. Vårens ankomst betyder också att flyttfåglarna gör en efterlängtad entré. Vårfloden varar normalt ett par veckor och för den som vill ha en komplett upplevelse av den estniska vildmarken är Soomaa nationalpark ett tips.
Mer info HÄR!

Pärnu – en ikonisk kurort

Estland har varit en populär spadestination i hundratals år. En av landets främsta kurorter är Pärnu, dit besökare kommer för att njuta av långa sandstränder med spaanläggningar, sanatorier och medicinska centrum. Pärnus tradition som kurort sträcker sig nästan tvåhundra år tillbaka då det första lerbadet öppnade redan 1838. Pärnu är för närvarande medlem i Union of European Historic Spa Cities som inkluderar mer än 50 städer och regioner i 16 europeiska länder.

Det klassiska Hedon SPA ligger i den vackra byggnaden som en gång var hem till de historiska lerbaden. Där hittar du ett stort spa designat med en mängd olika pooler, bastur och områden för behnadlingar. Wasa Resort och Tervise Paradiis SPA Hotel & Water Park är två spahotell som också ligger vid strandområdet. Pärnu har även ett flertal medicinska och rehabiliterande anläggningar. Nära Pärnu hittar du även surfstränder, SunCity Waterpark, vackra cykelvägar och två golfbanor.
Mer info HÄR!

Metal möter symfoniorkester när Bright & Black spelar i Stockholm

Attityd och talang blandas när en symfoniorkester går ihop med kompositörer från metalvärlden, en vild dirigent och unika solister. Bright & Black är ett nytt häftigt projekt som i samband med sitt nysläppta album kommer genomföra ett fåtal konserter under 2024. Fredag den 8 mars uppträder i Stockholm.

Metal och orkestermusik är två världar som tidigare har existerat parallellt. Nu kolliderar de äntligen och skapar en ljudbild som aldrig hörts förut. Genom att låta artister från metalvärlden komponera musik för en orkester smälter de två världarna samman i den banbrytande rörelsen Bright & Black.

Baltic Sea Philharmonic under ledning av Kristjan Järvi
Solist: Eicca Toppinen (Apocalyptica)
8 mars, Stockholm, Filadelfia Convention Center

Läs mer här – visitestonia.com

Medfinansierat av Europeiska unionen.

Estland är det självklara valet för den som vill uppleva ett land i sin egen takt. Få en djupare koppling till dess natur, historia, traditioner och lokala kulturer. Att resa till Estland innebär att ha all tid i världen: dåtid och framtid kolliderar i varje sväng. Gamla traditioner möter digital kreativitet. Den lilla nationen med ett öppet sinne och öppna ytor ger sina besökare den tid de behöver för att få kontakt med landets rötter och skapa meningsfulla stunder. Välkommen att besöka Estland. Det är dags!

Text & Bilder; Visit Estonia